Virvon varvon vitsasella

Sunnuntai oli palmusunnuntai ja kaksi paria virpojia kävikin ovellani. Nykyään virpominen on iloisesti sekaisin Länsi-Suomen trulliperinteen kanssa. Itsehän en ole lapsena ollut virpomassa vaan trulliamassa. En ole ikinä tehnyt näitä vitsoja tai lukenut loruja, minä olen laulanut karkkieni eteen.

Yksi suosikkikirjoistani on Kustaa Vilkunan Vuotuinen ajantieto, joka on suomalaisen kansanperinteen tietopankki, mutta tällä kertaa saatte vain yhden näytteen sen loistavasta kuvituksesta. Tämän päivityksen on tarkoitus olla lyhyt välipala, jossa pääosassa on itse askarrellut lahjat.

vitsaa

Tässä siis sunnuntaina saamani virpovitsat.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molemmat ovat materiaaliltaan perinteistä pajua, tohdin olettaa että kotimaista ja lähellä vapaana kasvanutta. Toinen on monihaaraisempi ja koristeellisempi, toinen on ihan suora oksa vain. Monihaaraiseen oksaan on päässyt ekstrakoristeeksi myös hius. Vaikka monihaaraisessa oksassa on enemmän ja erilaisia koristeita, on suora vitsa kuitenkin mieluisempi yhdestä yksinkertaisesta syystä: sillä on silmät. Molemmat vitsat on tehty selkeästi huolella. Teipissä ei ole monihaaraisen osalta säästelty ja yksinkertainen oksa on koristeltu yksinkertaisuutta vaalien, liimaa taidokkaasti käyttäen. Olisiko ollut jopa ihan liimapyssy tässä käytössä? Siinä tapauksessa herää epäilys aikuisen avusta.

Mitäs vitsoille sitten tapahtuu tämän jälkeen? Kunhan olen virponut säästöpossuni ja tietokoneeni työskentelemään mahdollisimman tehokkaasti vaurastumiseni ja menestykseni hyväksi, aion heittää oksat roskiin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s