Roskalavavisiitti

Kävin asioilla ja samalla eräällä roskalavalla. Tällä kertaa mukaan tarttui pino millimetripaperia ja puolen litran pakasterasia. Pakasterasia on varsin yleinen Orthexin Jäänalle. Nyt pääsen sen esittelyssä helpolla, sillä homman on tehnyt Yleisradio jo vuonna 2010 ja huomattavasti paremmin. Arjen designia -sarjasta voi kuunnella monen muunkin tavaran taustoista. Tässä linkki Jäänallea esittelevään jaksoon. Oikeasti, kuunnelkaa se jakso. Se on niin hyvä, että ihan turha minun on alkaa tästä purkista selittämään yhtään enempää. Orthexin purkki on siitä jännä, että se on massatuote, jonka suunnittelijan nimi on painettu pohjaan. Yleensä teolliset muotoilijat jäävät pimentoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMillimetripaperin lupasin siskolle. En tiedä olisiko minulla sille taas muuta kuin askartelukäyttöä. Ehkä otan pari sivua itselleni varalle.

Elco AG on sveitsiläinen yritys, joka valmistaa paperi- ja toimistotuotteita. Minulla on Elcolta myös kirjepaperilehtiö. Elcon nettisivuilla on muuten värikynäarvonta, osallistuin jo! Elco on osa Wipf Holding -konsernia, jonka muut haarat valmistavat myös erilaisia paperi- ja pakkaustuotteita.

Millimetripaperi on kätevää kun piirtelee esim. rakennuksia tai sisustussuunnitelmaa tms. Millimetripaperi saattaa olla tuttua myös neuvolan kasvukäyristä tai matematiikan tunnilta. Tässä lehtiössä joka sivun toinen puoli on punainen ja toinen puoli sininen. Takapuolella on hintalappu: lehtiö on alunperin ostettu Info-kirjakaupasta ja maksanut 36… markkaa varmaankin, tuskin millimetripaperi maksaa 36 euroa. Lehtiö on A3-kokoa ja siinä on ollut alunperin 50 lehteä, joista on nyt jäljellä 33.

Nyt blogi hiljentynee hetkeksi pääsiäisen viettoon.

Advertisements

2 thoughts on “Roskalavavisiitti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s