Kuinka liikkuu aika pitkin Pohjanmaata

Zen Café on yhtye, johon en ole suhtautunut niin älyttömän intohimoisesti, mutta tiettyihin kappaleisiin on muodostunut läheinen suhde ja tiettyihin mielentiloihin sopii Zen Café, kuten nyt vaikka tähän vaikeaan arkiaamuun pitkän pyhän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla on Zen Cafélta kuvassa näkyvät neljä levyä: Idiootti (1998); Helvetisti järkeä (2001); Laiska, tyhmä ja saamaton (2005); Stop (2006). Olen ostanut nämä kaikki levyt hyvin suurella todennäköisyydellä Vaasan Anttilan Toptenistä. Stopin kävin hakemassa heti julkaisupäivänä, sitä ei ollut vielä laitettu hyllyyn ja se piti pyytää kassalta. Voih, Vaasan Anttilan Toptenin myyjät, olitte kaikki niin helvetin hyvännäkösiä. Ja hintalappujen perusteella myös hauskoja. Muistan myös erään käynnin, kun Suuren meren suolaa soi repeatilla ja seisoitte kaikki tiskin takana katsomassa musiikkivideota ja nauramassa. Havaintojeni ja kuulemani perusteella myyjät vaihtuivat hyvin nopeasti sen jälkeen kun muutin pois Vaasasta.

En muista mistä paidan olen ostanut. Ehkä Provinssirockista? Se on todennäköisesti maksanut noin 20 euroa, sen verran olen yleensä bändien t-paidoista pulittanut. Pidin paitaa mm. treeneissä aika paljon aikoinaan ja onhan se semmoinen hauskan ironinen. Paita on siis peräisin jostain vuodelta 2005, eli 10 vuotta vanha jo. Paita on harmaantunut ja elastisuus ei ole ihan entistä luokkaa. Painatus on kuitenkin hyvässä kunnossa ja muoto on kohdillaan. Se on edelleen ihan käypä t-paita. Paidan on valmistanut B & C, malli on “european style” ja koko S. Pesulappu on aika kovasti haalistunut mutta 100 % puuvillaa hän sanoo olevansa. B & C ilmeisesti myy vaatteitaan toisille firmoille, jotka sitten myyvät painatuksia jne.

Levy-yhtiö kaikilla näillä Zen Cafén levyillä on Warner Music Finland. Kahdessa ensimmäisessä lukee made in Germany by Warner Music Manufacturing Europe, kahdessa jälkimmäisessä Manufactured in the E.U, mutta voinemme olettaa että siellä Saksassa nämä toisetkin on tehty. Tässä on video siitä, miten CD-levyjä tehdään.

Levyn tekoon liittyy tietenkin pitkä prosessi säveltämistä, sanoittamista, harjoittelua. Sitten tietenkin levytys ja miksaus ja kansien suunnittelu jne. jne. Hesari on tehnyt Stop-levyn valmistumisesta raportinkin.

Levyillä tietenkin olennaisinta on musiikki ja suhde näihin levyihin on oikeastaan suhdetta musiikkiin ja niihin tiettyihin kappaleisiin. Zen Cafén kappaleissa painitaan pari- ja perhesuhteissa, kasvukivuissa. Vaiheissa, joihin voi moni samaistua. En koe kenenkään kannalta mielekkääksi sitä, että kirjoittaisin nyt pikkutarkasti suhteestani joka ikiseen näiden levyjen kappaleisiin. Sen sijaan voitte kuunnella ne kaksi, jotka juuri nyt ovat päällimmäisinä mielessä.

Eipä tiennyt tyttö on levyllä Helvetisti järkeä. Olen lähinnä tyytyväinen ettei elämäni todellakaan ole nyt tätä laulun elämää, vaikka se hyvin voisi olla.

Nimikappale, paidan teksti, liian pitkä pyhä kotona. Olisi kai sitten parempi jos elämäni olisi kuin tuossa aiemmassa laulussa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s