Fidan postikortit osa 2

Tällä kertaa käsittelen laivakortit ja oranssin tilkkutyön.

Laivakortit ovat Invalidiliiton kortteja vuodelta 1990. Minun korttini ovat 1/1990 ja 3/1990. Sarjaan kuuluu vielä ainakin kolmas purjelaiva, kuten tästä blogipostauksesta käy ilmi. Vaakakortissa matkustaa Herzogin Cecilie ja pystykortissa Suomen Joutsen. Molempiin on merkitty perään vuosiluku 1902, jolloin molemmat laivat ovat valmistuneet. Kuvat on maalannut Håkan Sjöström, joka pääasiassa maalaa laivatauluja. Molemmista laivoista löytyy hyvät artikkelit Wikipediasta. Suomen Joutsenhan on nykyään Aurajoessa museolaivana. Ennen päätymistään laivaston omistukseen koululaivaksi, Suomen Joutsen purjehti eri nimillä rahtialuksena. Herzogin Cecilie teki myös monta pitkää purjehdusta kunnes se ajoi karikkoon Devonin rannikolla. Laiva tuhoutui myrskyssä, mutta osa laivan esineistöstä on Maarianhaminassa museossa.

Invalidiliitto on perustettu 1938 ja pitkä historia vammaisten etujärjestönä. Nykyisin heillä on tietysti monenlaista toimintaa. Postikortit ja etenkin joulukortit ovat varmaan monelle tuttuja Invalidiliiton tuotteita. Nytkin Invalidiliiton nettikaupassa on yksi korttipaketti myynnissä.

Oranssia tilkkutyötä esittävä kortti on Finn Quilt ry:n painattama kortti. Kuvan tilkkutyö on Tuija Oravaisen “Minun tarinani suku”. En löytänyt hänestä oikein mitään varmaa. Finn Quilt sen sijaan on tilkkutyöharrastajien järjestö, joka on perustettu 1990 ja nettisivujen perusteella toiminta on varsin aktiivista. Kortin on painanut Artoffset, joka sijaitsee Lempäälässä. Kotisivu on visuaalisesti niin karmea, että en edes laita linkkiä. Finn Quiltin nettisivuilta ei selviä, milloin kortteja olisi painatettu ja mistä syystä. Kaunis tilkkutyö joka tapauksessa.

—-

Lisähuomautuksena ilmoitan, että eilen saapuivat swap-botin korttivaihdon postikortit, joten niitä on tiedossa jatkossakin. Laitoin myös siivouksen yhteydessä roskiin yhden tyynyn myyntipakkauksen ja yhden swap-botista saamani koristesysteemitaulujutun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s