Farkut

Välillä jotain muuta kuin postikortteja, ne alkaa puuduttaa aika nopeasti.
Tällä viikolla havaitsin seuraavaa:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jonkin ajan kuluttua lahje tulee näyttämään tältä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällaisen reiän kanssa ei kehtaa julkisilla paikoilla liikkua, eli oli siis aika ostaa uudet farkut. Tämä ei onneksi ole enää temppu eikä mikään, sillä olen jo useita vuosia ostanut aina samat farkut, Leen Marion straightit. Asioin aina JC:ssä eikä kaupassa mene aikaa kuin 5 – 15 min riippuen jonotilanteesta. Lahkeiden lyhennystä – kuuluu aina hintaan – joutuu vähän odottamaan mutta käyn yleensä sillä välin sitten muilla asioilla tai kahvilla. Tällä kertaa farkut maksoivat 109 euroa ja sen verran ne minusta ovat aiemminkin maksaneet. Käytän farkkuja ehkä noin 250 päivänä vuodessa, joten yhdelle päivälle ei paljon hintaa tule. Lisäksi nämä farkut vaan ovat minulle täydelliset. Siis minun läskeille, en tarkoita että kaikille. Vyötärö ei ole liian matala eikä liian korkea. Lahkeissa ei ole kulutuksia, jotka yleensä osuvat ihan vääriin paikkoihin koska olen lyhyt. Pukiessa farkut tulevat miltei osaksi minua ja jalat näyttävät vaan paremmilta jaloilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Farkut ovat pesulapun mukaan 74 % puuvillaa, 24 % polyamidia ja 2 % elastaania. Lisäksi lappu ystävällisesti kertoo, että farkut sisältävät muuta kuin tekstiiliä olevia eläinperäisiä osia, eli sen nahkaisen lätkän takapuolella vyötärökaitaleessa, jossa lukee Lee. Farkut on valmistettu Turkissa. Kuningaskuluttaja vertaili helmikuussa työoloja eri vaatevalmistusmaissa.

Lee on perustettu vuonna 1889 Kansasissa ja aluksi se valmisti työvaatteita. Aiemmin tunnetuin myyntituote oli työasuksi tarkoitettu farkkuhaalari. 1970-luvulla Lee alkoi panostaa enemmän muotiin työvaatteiden sijaan.

Ovatko nämä uudet farkut sitten jotenkin erilaiset kuin kahdet aikaisemmat jotka varastosta vielä löytyy? Ainakin taskut on ommeltu eri kankaasta. Uusimissa taskut ovat mustat, vanhemmissa vaaleat. Myös nahkalappunen on eri sävyä, mutta se on kyllä voinut muuttua pesukoneessakin. Pesulämpötilaa on tiputettu 40:stä 30 asteeseen. Taskun koristeompeleeseen, jonka muoto siis on juuri Leen farkuille tunnusomainen, on tullut uusimissa yksi lanka lisää.

Vaikka pidänkin farkkuja usein ja paljon, on silti ikävää, että ne aina hajoavat samasta kohdasta. Repeämä tulee myös niin ylös, etten minä ainakaan kehtaa pitää noin lyhyiksi leikattuja farkkushortsejakaan. Toinen kohta, josta farkut hajoavat, ovat lahkeitten suut kun kenkieni vetoketjut hinkkaa lahkeita. Pihatöissä ja täällä kotona nuo rikkinäiset farkut ovat vielä ihan hyviä. Farkuistahan nyt voi tietenkin tehä kaikenlaista uutta. Laukun muistan joskus ala-asteella ommelleeni ja lyhentänyt shortseiksi. Matonkuteeksi vanhat farkut kelpaa myös ja kaikenlaisiin tuunausprojekteihin.

Advertisements

3 thoughts on “Farkut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s