Fidan postikortit osa 3

Ensimmäiseksi OMG I left the baby on the bus. Kuva lainaa tyylinsä sarjakuvista ja pop-taiteesta mutta nämä Flying Fish, Inglewoodin naiset ovat kuitenkin ihan heidän omia kuviaan. Tämän kortin hinnaksi oli merkitty 20 senttiä. Se on ollut teipillä ja sinitarralla kiinni jossain ja teipit ovatkin vieneet osan taustan teksteistä mennessään. Itsekin olen pitänyt postikortteja seinällä ja ovissa koristeina. Tämä kortti on siitä moderni, että sillä on viivakoodi ja ISBN. ISBN:llä löytyy jotain ihan muuta mutta myös sarjan muita kortteja. Kortin on painanut Fotofolio. Heille voi lähettää omia kuviaankin jos vaikka olisivat kiinnostuneita tekemään niistä kortteja.

ko

Piirretty hattupäinen herra on Panizzan vanhasta mainoksesta, josta on sitten tehty kortti. Panizza on italialainen hattuvalmistaja, ja kortti on peräisin hattumuseosta. Googlekääntäjän avulla ymmärtäisin mainoksen tekstin jotenkin näin: Puku ei tee miestä vaan hattu. Italiaa paremmin osaavat ehkä tietävät totuuden. Panizza-nimen alla lukee vielä “hattuja miehille”. Nykyisin näkyy kyllä olevan myös naisille tarjolla hattuja.

Takaa selviää että kortti on painettu 1996 ja se esittää mainosta vuodelta 1964. Suunnittelijaksi nimetään Gigi Morisetti, mutta hänestä ei nopealla googletuksella löydy mitään. Onko hän siis alkuperäisen mainoksen suunnittelija vai näiden uusien korttien?

Kortin on painanut Grafiche Reggiori, vuonna 1903 perustettu perheyritys (täällä historiaa italiaksi ja englanniksi). Toinen polvi yrityksen historiassa alkoi valmistaa turistipostikortteja. 1950-luvulla matkailu lisääntyi merkittävästi ja postikorteista tulikin hyvin suosittuja.

Advertisements

One thought on “Fidan postikortit osa 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s