Kissa-ATC

ATC eli artist trading card, suomeksi voisi sanoa taidekeräilykortti. Ainoa sääntö korteissa tuntuu olevan koko eli 64 × 89 mm, muuten tyyli ja aihe on vapaa. Tutustuin näihin Swap-botissa, ennen sitä en ollut näistä koskaan kuullutkaan. Sain jossain kirjekuoritäynnätavaraa-vaihdossa yhden. Olin vielä aika epäluuloinen näiden suhteen mutta jossain vaiheessa päätin kokeilla tehdä yhden johonkin vaihtoon. Edelleenkin osallistun joihinkin Swap-botin ATC-vaihtoihin jos aihe on kiva ja vaihdetaan vain yksi kortti. Yleensä minulla ei ole materiaaleja kuin yhteen. Tykkään ehkä eniten tehdä kollaaseja mutta joskus maalaan/piirrän vesiväreillä tai öljypastelleilla. En ole hirveän kiinnostunut tekemään esim. Harry Potter -kortteja tai johonkin muuhun kirjaan, elokuvaan tai tv-sarjaan liittyviä kortteja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA a

Tässä on se ensimmäinen saamani ATC. Kortin taakse kirjoitetaan tekijätiedot. Tämä on kollaasi, mutta olen saanut myös muilla tekniikoilla tehtyjä kortteja, kuten tässä alla kirjontaa, maalausta ja puuhun poltettuja kuvioita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta tämän vaihdon aiheena on kissa. Sain ajatuksen niistä ostamistani origamipapereista ja samalla muistin jutun ja etenkin kuvat japanilaisesta saaresta, jossa kissoja on kuusi jokaista ihmistä kohden. En tiedä onnistuiko tämä nyt niin hyvin kuin suunnittelin. Kissojen naamat näyttävät enemmän ketuilta kuten tuo punaruskea värikin, mutta se on nyt suljettu kuoreen ja lähtee postiin huomenna.

a Minulla on taustapahvina Sinellistä ostamiani valmiita ATC-taustoja, joihin on siis painettu kohdat työn nimelle jne. Sininen taustapaperi on myös Swap-botista, siellä on vaihtoja, joissa vaihdetaan vain ATC-taustoiksi sopivia papereita (eli 64 × 89 mm kokoisia paperin paloja). Punaruskeat paperit ovat sieltä Fidasta, raidalliset Tigeristä, kiiltelevät ja tummanruskeat paperit ovat yhdestä Suomalaisen kirjakaupan paperikokoelmasta ja lisäksi pari päätä on tehty Kulta Katriinan mainospaperista, joka oli Metro-lehden kantena. Yritin asetella päät vielä kissan muotoon. Pienimmät päät on taiteltu n. 2 cm x 2 cm kokoisista paloista. Kortti on vielä sujautettu suojaavaan muovitaskuun ja postimatkaa varten laitettu vielä taitetun kortin sisään.

:)

Tämäkin kortti ja sen kirjekuori ovat Swap-botista. Iso osa Swap-botista saamani tavarasta kierrättyy takaisin toisille käyttäjille vaihtojen ja askarteluiden kautta. Ihan hirveimmät ja surkeimmat asiat laitan suoraan roskiin.

Tämän hymynaamakortin on valmistanut maailman suurin korttivalmistaja American Greetings Corporation. Korttien lisäksi sama puulaaki omistaa useiden piirrettyjen oikeudet mm. Halinallet ja Paavo Pesusieni. Halinallien oikeuksien myynnistä on Wikipedian mukaan päästy tappelemaan oikeuteenkin asti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s