Fidan postikortit osa 4

f

Palaamme jälleen Fidasta ostettujen postikorttien pariin. Onneksi loppusuora häämöttää jo näiden osalta. Tällä kertaa esillä on nämä kaksi tekstipainotteista korttia. Rakastavaiset-runokortti on vuodelta 2011 ja se mainostaa Runokuuta. Tuolloin Runokuuta on vietetty 26.8. – 1.9. Taustalla on yhteistyökumppaneiden logot, eli Helsingin juhlaviikot, Helsingin kaupunginkirjasto, Runoja raiteilla, HSL, Nuoren voiman liitto, Vr ja HKL. Otin tämän, koska tykkään runokorteista ja tykkään Runoja raiteilla -tapahtumasta. Wikipediassa on tiivis artikkeli runoilijasta eli Niina Hakalahdesta. Kirjasammossa on vähän laajempi esittely ja lisää näytteitä runoista. Sieltä selviää, että kortin runo on julkaistu teoksessa Jotkut ja toiset, joka on julkaistu vuonna 1997. En tiedä oikein miten suhtautua tähän runoon. Itse koen lähinnä vaivaannuttavaksi tilanteet joissa pariskunta osoittaa hellyyttään julkisesti. Ehkä olen sitten sellainen näkymätön karhu tai ahma, vaikuttaa todella pelottavalta ajatukselta.

Toinen kortti on Nikikid-kortti. Teksti ei kuitenkaan ole Nikikidin keksimä vaan näin on ilmeisesti lausunut ammoin Andy Warhol. Google osaa kertoa Nikikidistä lähinnä sen, että jotakuta ne ärsyttää. Kyseinen joku on nimittäin aloittanut korteista keskustelun sekä Suomi24:ään että vauva.fi:hin. Keskustelut ovat molemmat ihan samat sisällöltään, niihin on tullut myös sama vastaus molempiin. Onhan se vähän rasittavaa painaa omissa nimissään toisten ajatelmia, tai ainakin näin vahvasti johtaa harhaan.

Kortti on painettu Suomessa, oletettavasti Lahdessa kuten takana lukee. OVH on ollut 4 markkaa ja mystisiä numeroita on taas liikkeellä. Kortissa on reikä, se on ilmeisesti ollut nastalla kiinni jossain. Taustalla on myös jälkiä teipistä. Tähän oli merkattu hinnaksi lyijykynällä  10 senttiä. Tämän otin, koska joskus myös minä haluaisin olla kone, ois se vaan helpompaa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s