Vaatevallankumous

#Whomademyclothes, #Fashrev, #vaatevallankumous

Siinä tämän päivän aihesanat, jotka liittyvät tietenkin vaatevallankumoukseen. Kaksi vuotta sitten Bangladeshissa romahti vaatetehdas ja siksi tänään kysellään että kuka nämä halvat rätit päällämme oikein tekee. Tänään ylläni oli farkkujen lisäksi seuraavaa:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Farkut olivat myös jalassa mutta esittelin ne jo aiemmassa postauksessa.  Paita on musta trikoopaita H&M:stä ja valmistettu siellä Bangladeshissa. Kurjuuksien kurjuus. Paita on jo aika vanha, ei mitään hajua enää milloin olen sen ostanut ja mistä kaupungista mutta H&M:sta siis. Etumuksessa on jo pari pientä reikääkin.

Sukat ovat Lindexistä, mutta kuka kumma sukkia oikein tekee ja missä? Nämä olivat jossain viiden sukkaparin paketissa. Olen paikannut ne isovarpaan kohdalta, kun oikean jalan kynsi jostain syystä hajottaa joka ikisen sukan aina. Luulen, että sukat tekee joku kone nykyään, että tulee vaan semmoista putkea johon kone lyö sauman väliin. Olenko oikeassa vai väärässä? Sukat, missä ja miten teidät on tehty? Lindexin omistaa nykyään Stockmann, toivoisin että suomalainen omistaja pitää huolta työoloista.

Päälläni on tänään toki myös alusvaatteet. Alushousutkin on Lindexistä, sitä vähän parempaa Ella M -mallia ja pesulapun mukaan ne on tehty Kiinassa. Rintsikat olen ostanut Brastopista ja niiden merkki on Curvy Kate. Rintsikat on myös valmistettu Kiinassa.

So, also in English to convey my questions to the global brands H&M, Lindex/Stockmann and Curvy Kate – who made my clothes?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s