Nokian akku BL-4U

Jo jonkin aikaa puhelimeni akku on ollut vähän rasittava. Puhelun jälkeen akku on yleensä aika finaalissa, talvella puhelinta ei ulkona voinut käyttää lainkaan, koska akku loppui välittömästi. Sunnuntaina tähän meni hermo, joten maanantaina klikutin nettikaupasta uuden akun tulemaan.

Katselin vähän akkujen hintoja ja mietin jo halpisakun ostoa, kunnes näin jossain kommentin, että halpisakku ei ollutkaan ollut samankokoinen kuin vanha ja puhelimen kansi ei mennytkään sen kanssa kunnolla kiinni. Tämän perusteella päätin tilata Nokian oman akun. Kaikkien hinta oli noin 14 – 16 euroa + postikulut päälle, otin kuitenkin sen halvimman. Tilasin akun Matkapuhelin Storesta. Sivut ovat yksinkertaiset ja nimi ehkä vähän outo (mikä nyt sitten toisaalta olisi normaali nimi…) mutta yhteystiedot osoittivat Hyvinkäälle, ja jostain syystä koin tämän turvallisuutta lisääväksi tiedoksi. Ajattelin ensin kaupan olevan ehkä Virossa tms. Akun hinnaksi tuli postikulujen kera 14,95. Akku tuli toisen luokan kirjeessä alkuperäisessä pakkauksessa ja vielä kuplamuoviin käärittynä. Sähköpostiin sain tilausvahvistuksen välittömästi tilauksen tekemisen jälkeen ja kuoressa oli kuitti mukana kuten kuuluukin.

BL-4UNokian pakkaus oli vaikea avata. Saksistakaan ei aluksi tuntunut olevan apua mutta lopulta muovi ja pahvi antoivat periksi ja akku suostui tulemaan ulos. Uusi akku on kokonaan musta ja Nokian logo on oikeassa yläkulmassa mattakirjaimin. Vähemmän yllättäen uusi akku sujahti paikoilleen sutjakasti ja oli täyteen ladattu. Muistaako kukaan muuten enää sitä aikaa kun puhelimien akut eivät olleet valmiiksi ladattuja, ja ne piti ensimmäisen vuorokauden vain pitää latuussa? Voi niitä aikoja.

Uusi akku on vähän isompi (ööö… tilavuudeltaan?) kuin vanha. Vanha oli 1000 mAh / 3,7 W, uusi on 1200 mAh / 4,4 W. Pitäisi nyt sitten kestää.

Molemmat akut on valmistettu Kiinassa, mutta vanhassa lukee näin: “Cell made in Korea further processed in China”. Kiva että on eritelty noin. Oletan nyt siis, että uusi akku on kokonaan valmistettu Kiinassa.

Nokia BL-4UPakkauksen mukana tuli myös tiedote siitä, että Microsoft “on ostanut Nokialta sen laite- ja palveluliiketoiminnan” ja selvitystä takuusta. Eli minäkin siis valehtelen tässä kun väitän ostaneeni Nokian akun, kun oikeasti olen ostanut Microsoftin akun.

Eniten vanhasta akusta jään kaipaamaan tuota hologrammitarraa. Se on niin hieno! Yritin rapsuttaa sitä irti siirtääkseni sen tuohon uuteen akkuun, mutta ei se onnistunut. Hologrammi menee vain rikki. Onneksi minulla on nyt kuva siitä ja voin katsella hologrammia siihen asti kunnes vien akun keräyspisteeseen kierrätykseen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s