Haglöfs Corker ja hiusklipsi

Viime viikonlopun retkeilyreissulla kävi sitten niin, että jo kymmenisen vuotta mukanani reissannut reppu hajosi. Toinen olkahihna alkoi repeytyä irti ja repi samalla sauman auki sinne säiliöosaankin. Välillä repun kangasta on myös jäänyt vetoketjun väliin kiinni ja vetoketjun kanssa on sitten saanut taistella taskun herruudesta. Kävin kaupassa katselemassa paria reppua ja päädyin sitten mietiskelyjen jälkeen Haglöfsin Corkeriin. Näitä näkee aika monella nykyisin. Ostin reppuni Intersportista, jossa se maksoi 69,90. Reppu oli tarjouksessa, normaali hinta olisi ollut 84,90. Tämä tarjous lienee jokin Haglöfsin itse asettama, koska mm. Partioaitassa on tällä hetkellä sama tarjoushinta. Varuste.netistä olisi saanut vielä halvemmalla, tällä hetkellä 59 euroa.

Haglöfs

Ostamani reppu on tosiaan keskikokoinen, tilavuudeksi ilmoitetaan 18 litraa ja repun paino on 820 grammaa. Repun juju on se, että se aukeaakin sivulta eikä päältä. Tällä tavoin kaikkeen sisältöön pääsee helposti käsiksi kun ei tarvitse nostella ylempänä olevia pois tieltä, jotta saa ne pohjalla olevat tavarat käyttöön. Sivulle aukeavien taskujen ansiosta reppu on myös helppo päästää vain toisen olkaimen varaan, pyöräyttää etupuolelle ja sitten pääseekin kaivelemaan taskujen sisältöä ilman, että reppu täytyy tiputtaa esim. märkään maahan.

Repussa on sekä rinta- että lantiohihna. Lantiohihnan saa otettua pois, kiinnitys on klipseillä. Rintahihnassa on toinen puoli kuminauhaa, joten se myötäilee liikkeitä kävellessä. Kumiremmiviritykseen repun ulkopuolelle saa laitettua vaikka pyöräilykypärän. Taskuja on ison säiliön sisällä, yksi tasku repun päällä ja vielä useampaan lokeroon jaettu sivutasku. Otin kuvat tuolta sisältä koska nettikaupoissa ei noita sisuskuvia ole, ja ne on myös tärkeitä. Siksi meninkin kauppaan käpälöimään reppuja, jotta pääsin selvyyteen taskuista ja vetskareista.

haglöfs     haglöfs

Corker on valmistettu kierrätetyistä tai helposti kierrätettävistä materiaaleista. Tässä tapauksessa puuvillasta ja muovipulloista. Haglöfsillä on tuotteissaan oma Take Care -lätkä, ja Haglöfsin ympäristöstrategiajuttuihin voi tutustua tässä linkissä. Haglöfs on ruotsalainen yhtiö mutta nykyään sen omistaa Asics. Haglöfsin tuotteita valmistetaan monessa eri paikassa, ruotsinkielisen Wikipedian mukaan Virossa, Puolassa, Romaniassa, Vietnamissa ja Kiinassa. Vähän harmittaa, ettei repussa tai hintalappupahvilätkissä lue valmistusmaata missään.

Alustavasti olen tyytyväinen. Pitää vähän säädellä hihnoja ja muuta semmoista, että reppu asettuu. Vähän nyt ehkä mietin että onko reppu minulle sittenkin liian pitkä, mutta ehkä vaan ne hihnat on vielä hassusti. Katsotaan miten se asettuu käytössä, mukana on varmasti vielä uudenkarheuttakin.

Sitten vielä lopuksi se hiusklipsi. Löysin tämän Elielinaukiolta eilen ja se tulikin sitten tarpeeseen. Kävin lyhentämässä tukkaa vähän ja vaikka kasvatan otsatukkaa pois niin sitäkin on ihan hyvä lyhentää ettei ala haaroittumaan. Lyhentämisen jälkeen tukka ei enää pysynytkään korvan takana mutta klipsi pelasti, ei tarvinnut syödä kahvin ja mustikkapiirakan kanssa omia hiuksia.

klip

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s