Tigerin mustat kierrelehtiöt

Muistelin, että edelliset kierrelehtiöni ovat loppumassa mutta niitä onkin vielä yksi näköjään. Kuitenkin tallustelin tänään Tigerin läpi ja jotain piti sitten ostaa. Pirun skandinaavit, kun tekevät niitä kauppojaan, joista ei pääse kiertelemättä ulos!

Tgr

Viisi kappaletta muistilehtiöitä maksoi 2 euroa. Jokaisella on erivärinen kuminauha. Tarvitsen näitä lehtiöitä toisessa työssäni, ja tärkeimmsintgrät vaatimukset ovat, että ne ovat kierrelehtiöitä ja että niissä on kova kansi, jota vasten voi tarvittaessa kirjoittaa. Nämä ovat nyt kyllä pienempiä kuin ne edelliset Tigeristä ostamani lehtiöt ja se harmittaa. Nämä uudet ovat siis 7 x 13 cm kun vanhat olivat 10,5 x 15 cm. Vanhassa lehtiössä on 61 lehteä ja uudessa 60.  Aika pieni ero mutta kun koko on merkittävästi pienempi niin olisi voinut olla edes enemmän sivuja. Enää en muista, että oliko vanhoja lehtiöitä kolme vai neljä kappaletta paketissa, luulisin että neljä. Olisin mieluummin ottanut neljä isompaa kierrelehtiötä kuin viisi pientä. Ainakin uudet lehtiöt on tehty Kiinassa ja se taitaakin olla ainoa mitä näistä selville saa.

Tiger on tanskalainen krääsäketju. Vähän kuin Tiimari mutta pienemmässä tilassa. Tavaroiden vaihtuvuus on varsin nopeaa ja tuotteet maksavat yleensä pari euroa kappale tai pari tai paketti. Suurin valtti kaupassa on tietenkin se, että liike pitää kiertää kokonaan läpi ja tavaroita voi hypistellä. Yksi söpö juttu maksaa vaan sen pari euroa ja äkkiä niitä parin euron söpöjä juttuja onkin monta.

Tiger leviää tällä hetkellä hyvin aggressiivisesti joka puolelle maailmaa, nettisivujen mukaan uusia liikkeitä avataan joka viikko kolmisen kappaletta. Palkintojakin firmalle satelee. Tiger julistaa myös sosiaalista vastuutaan ja heillä on nollatoleranssi lapsityövoimalle, pakkotyövoimalle, kuritukselle ja ikävä kyllä myös työterveydelle ja ympäristölle. On mahdollista, että tuon tekstin kirjoittajalle on sattunut pieni moka ja Tigerin omistava Zebra (josta suurimman osan omistaa EQT Partners, jonka emoyhtiö on Investor AB, jonka omistaa Wallenbergin suku (jonka perusti Jacob!)) haluaakin sanoa, että työterveyshuolto ja ympäristöasiat ovat ehdottoman tärkeitä seikkoja, kun he valitsevat alihankkijoitaan. Mutta sinne Ruotsin pohatoille meni tällä kertaa hituset kahdesta eurostani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s