Ukrainalainen postikortti

Valitsin juuri postikortit Swap-botin 200 000. vaihtoa varten. Siinä lähetetään kahdelle eri henkilölle postikortti, ja kerrotaan joku mukava Swap-bot-muisto.

pc

Oikealla olevan kortin esittelin jo aiemmin, sehän on siis Glasgow School of Artin kirjastosta. Valitsin sen, koska toinen pareistani kertoi keräävänsä kirjastoaiheisia postikortteja.

Kieviä esittelevässä postikortissa on kuva patsaasta ja sen ääreen lasketuista seppeleistä. Kortin tausta kertoo, että patsas esittää kenraali N. F. Vatutinia ja patsaan on veistänyt Jevgeni Vuchetich. Lisäksi kerrotaan, että arkkitehtina oli Ya. Belopolsky. Vuchetich/Vutšetitšin tunnetumpia teoksia ovat Äiti synnyinmaa, tuommoinen Vapauden patsaan kokoinen täti, sekä Aurat miekoiksi (tämä nimi siis ihan oma käännökseni), joka sijaitsee New Yorkissa YK:n pihalla. Neuvostoliitto lahjoitti patsaan YK:lle vuonna 1959.

Kortin on painanut Плакат tai Plakat (eli Juliste) vuonna 1990 Moskovassa. Kortti on sarjasta Красный пролетарий tai Krasny proletariy, eli punainen proletariaatti (tjs.). Kortti on aikoinaan maksanut 10 kopeekkaa. Venäläisellä postikorttimyyntisivulla saman firman muut neuvostomonumentteja esittelevät kortit olivat 10 ruplaa eli noin 17 senttiä. Mutta satakertaistunut hinta ruplissa! Huh-huh!

Toivottavasti korteista pidetään. Nyt vähän arveluttaa tämän kenraalipatsaan lähettäminen, kuinkahan suosittu tyyppi hän on ollut? Noh, niin paljon oli kieltoja profiilissaan tämän kortin vastaanottajalta, mutta ei ollut kieltänyt neuvostokenraaleja. Vielä. Aion lähettää nämä kortit kirjekuorissa, koska molemmat vastaanottajat tykkäävät korteistaan enemmän sillä tavalla. Kenraalin saaja tykkää myös joulusta, joten aion laittaa kuoreen joulumerkkejä vuodelta 2013, niitä on vielä 10 jäljellä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s