Postimerkkirasia

Pari vuotta sitten postimerkkien hinnat nousivat montakymmentä senttiä kertarysäyksellä. Valmistauduin tähän ostamalla 300 postimerkkiä. Ostin siis kolme pientä oranssia laatikkoa. Nyt ensimmäinen laatikko, joka sisälsi pilviaiheisia ykkösluokan merkkejä, on miltei loppu; merkkejä on jäljellä enää yksi. Päätin siis asetella toisen rasian valmiiksi. Minulla on vielä toinen rasia pilvimerkkejä ja yksi rasia marjamerkkejä. Vaihtelun vuoksi päätin avata marjamerkit.

merk

Näiden merkkien ilmestymispäivä on 8.3.2013. Kuvituksesta vastaa Ossi Hiekkala ja taitosta Heikki Sallinen. Ossi Hiekkala onkin salaa tuttu kuvittaja! Olen pelannut hänen kuvittamaansa Eclipse-lautapeliä monet kerrat. Vähän eri tyylinen kuin nämä herkulliset marjamerkit. Hiekkala on myös kuvittanut kaksi muuta postimerkkisarjaa: Auringonkukkia ja Puutarhan hedelmät. Näiden marjamerkkien nimi on siis virallisesti Puutarhan marjat. Taittaja Heikki Sallinen on vastannut sitten merkkien, paketin ja ensipäivän kuoren taitosta.

Merkit on painanut Joh. Enschedé -niminen yritys. Kyseessä on hollantilainen painotalo, joka on erikoistunut setelien ja postimerkkien painamiseen. Yhtiö on perustettu vuonna 1703 mutta postimerkkien painaminen aloitettiin vasta 1866. Nykyisin firma on maailman johtava postimerkkien painaja.

Tykkään tästä rasiasta. Kuvallisesta taitteluohjeesta en ymmärrä mitään, mutta sanalliset ohjeet ovat minusta varsin selkeät.

merk

Kun kaikki laittaa rasiassa oikein tulee postimerkkejä esiin kun rullan päästä vetää. Merkit myös irtoavat siitä tarrapohjasta kätevästi. Postimerkkirullassa on juokseva numerointi jokaisen merkin kohdalla ja rullan loppupäässä on myös punainen raita, josta tietää merkkien olevan kohta loppu. Tykkään näistä marjamerkeistä, ne ovat kauniita ja kesäisiä. Eniten kuitenkin nautin joka ikisestä sentistä jonka olen säästänyt ostamalla näitä ikimerkkejä varastoon. Nautin siitä joka kerta kun Posti ilmoittaa postimerkkien hinnan nousevan.

stamps

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s