Styroksinen kylmälaukku

Juhannussuunnitelmat olivat sään mukaisesti – ja ovat ehkä vähän vieläkin – epävakaat mutta aluksi vaikutti siltä, että kylmälaukulle olisi tarvetta. Siispä kylmälaukun ostoon. Prismassa kiertelin vaikka kuinka kauan etsimässä niitä, löysin ensin kylmäkalleja (1,50 € kpl, ostin kaksi, valmistaja Plastex). Lopulta kysyin myyjältä oikeaa hyllyä ja pääsin valitsemaan.

En tarvitse mitään isoa kylmälaukkua, ja kylmälaukkuhan toimii sitä paremmin mitä vähemmän tyhjää tilaa siellä on. Hesarin testissä perinteinen styroksinen kylmälaukku todettiin parhaimmaksi ja ilahduin suuresti kun Prisman hyllyssä olikin semmoinen pienempi kylmälaukku. Lisäksi se oli kotimainen ja halvempi kuin kankainen versio. Päätös oli sillä selvä, styroksilaukku pääsi ostoskärryyn.

ArteknoKylmälaukun hinta oli 7,95€. Tilavuus on 11 litraa. Sisällä on semmoinen ura, johon voi pujottaa levyn jakamaan tilan kahtia. Tähän mennessä olen laukusta havainnut, että kahva saattaa pidemmällä matkalla olla ikävä kantaa ja se nirhaa alas käännettäessä kulmasta styroksia irti. En kuitenkaan usko sen vaikuttavan laukun kylmäominaisuuksiin mitenkään.

Artekno on suomalainen yritys, joka valmistaa erilaisia muovituotteita ja elintarvikepakkauksia. Heillä on toimintaa myös Virossa. Arteknon sivuilla on useita asiakastarinoita, ja sieltä selviää, että Artekno valmistaa myös mm. pallotuolien rungot. Tämän lähemmäksi pallotuolin ostamista en taida todellisuudessa ikinä päästä.

Plastex on myös suomalainen muovia valmistava yritys (nyt tiedän kolme muovifirmaa, kun Orthexin pakasterasian esittelin aiemmin). Kylmäkallet ovat pakkasessa kylmässä joten en niistä nyt ota kuvaa. Tuolta aiemmasta linkistä pääsette katsomaan miltä ne näyttävät. Plastex vaikuttaa kyllä firmalta joka on aina ajan hermolla. Historiaosiossa on mm. mainoslauseita 50-luvulta: “Amerikkalaistakaa tekin keittiönne”. Nykyään sivuilla on mm. joukkorahoitusta tuotteille ja pyydetään ihmisiä lähettämään omia ideoitaan. Tämän youtube-videon perusteella tulee semmoinen olo että ihan oikeasti kuka tahansa voi esittää ideansa kätevästä tuotteesta. Nettisivuilla voi myös kertoa parannusehdotuksia olemassa oleviin tuotteisiin. Vaikuttaa hämmentävän avoimelta vaikka oikeastihan firma saa tässä vaan ilmaista tuotekehitystä. Vähän kielinillättäjänä häiritsee nettisivujen lyöntivirheiksi laskettavat jutut, mutta kun ne kasaantuvat (nyt tässä tekstissä on kuitenkin joku tyhmä kirjoitusvirhe jota en itse hoksaa). Esimerkiksi tässä pari tekstipätkää, alleviivaukset omat.

Plastexilla on lohjalla moderni ja tehokas tuotantolaitos, jonka konekanta soveltuu mitä erilaisimpien säiliöiden, pullojen, kanistereiden sekä esim. rakennusteollisuudessa käytettävien yhteiden ja muiden ontelotuotteiden valmistukseen. Esimerkiksi erimuotoisia ja -värisiä purkkeja ja pulloja voidaan valmistaa 50 ml kokoluokasta lahtien aina 30 l asti. (Tässä pitäisi olla myös yksikköjen perässä taivutuspäätteet: 50 ml:n ja 30 l:aan.)

Professori Eero Aarnio (s. 1932, Suomessa) on maailmankuulu avoimesta ja innokkaasta kokeilunhalustaan. Muovinvalmistus on lähellä hänen sydäntään. Hänen kuuluisa pallotuolinsa 1960-luvulta on yksidesignmaailman ikoneja. Kuluttajan kannalta Aarnion sujuva, harmoninen ja mestarillinen design tuo ihmisille iloa ja oivallusta arkeen. Yhteistyö Plastex:in kanssa sai alkunsa muutama vuosi sitten ja laajenee jatkuvasti uusillatuotteilla

Mutta kirjoitusvirheistä viis, nyt sinivalkoisin kylmätarvikkein juhannusta viettämään!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s