Hyppäävät delfiinit -tuulikello

Kun olin 10 olin äitini kanssa lomalla Rodoksella. Se oli mm. ensimmäinen kerta kun matkustin lentokoneella ja sitä varten minulle hankittiin passi. Muistan, että toin sieltä tuliaisia suurin piirtein kaikille. Silloiselle parhaalle ystävälleni ja itselleni toin samanlaiset t-paidat, joissa oli Leonardo DiCaprion kuva. tkMummolleni toin pienen tuulikellon, jossa kaksi delfiiniä hyppää. Mummoni oli juuri silloin saanut tai hankkinut isomman tuulikellon ja halusin tuoda tämän pienemmän sille kaveriksi. Mummon kuoltua otin tuulikellon takaisin itselleni. Harvemmin olen asunut asunnossa jossa tuulikellon on saanut ulos mutta nyt delfiinit ovat saaneet olla pari vuotta taas ulkona. Noin 17 vuotta on tämä tuulikello jo kilkutellut. Join eilen kahvia terassilla ja ihmettelin tätä; hämmentävän kestävä kapistus. Sitten huomasinkin, että keskimmäinen putki on enää yhdellä langansäikeellä kiinni ja puuosakin aika karmeassa kunnossa. Oli siis restauroinnin aika.

Ajattelin ensin vain vaihtaa langat uusiin mutta päätiin sitten hioa puuosan ja laittaa suojaöljyä.tk

Puu on jotain todella pehmeää ja vaaleaa lajia. Hienollakin hiekkapaperilla vihreys lähti nopeasti ja melkein delfiinien ilmeitä korostavat uurroksetkin. Korostin uurteita ruuvimeisselillä kun en muutakaan työkalua siihen keksinyt.

tkPesin palan vielä ja jätin sen yöksi kuivumaan. Tänään oli sitten aika öljyämiseen. Käytin varastosta löytynyttä terassin suojaöljyä ja siveltimenä jotain isohkoa vesivärisivellintä. Laitoin öljyä vain yhden kerroksen. Siveltimen laitoin roskiin, se ei ollut niin tärkeä.

Öljypurkkia sulkiessa sain roiskeita päälleni ja vaaleat housut saivat vähän lisää koristeita. Kyseiset housut sotkin pari vuotta sitten muistaakseni ensimmäisenä päivänä jona ne olivat jalassani.

Kunhan öljy oli kuivunut tarpeeksi, laitoin kellon metalliputkilot takaisin kiinni vaaleanruskealla langalla ja ripustin tuulikellon takaisin ulos. Siellä se taas antaa mahtikäskyjään.

tk

Advertisements

One thought on “Hyppäävät delfiinit -tuulikello

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s