Vaellussukat

Alunperin olin siis sukkaostoksilla kun harhauduin kirjakauppaan. Olen innostunut pidemmistä kävelyistä vasta hiljattain. Vaelluskengät minulla on ollut vuoden ja ensimmäiset erityisesti vaellukseen tarkoitetut sukat ostin siis nyt. Kuun lopussa olen menossa pariksi päiväksi Nuuksioon ja jotkut kevyt sukat tulevat tarpeeseen. Partioaitasta löytyi sitten seuraavanlaisia.

scks

Sukat ovat nyt tulleet pesukoneesta ja ainakin näyttävät vielä samalta kuin kaupassa. Ensimmäisenä vasemmall aon Lorpenin Coolmax-teknologiaa hyödyntävät sukat. Tämä pari maksoi 20,90 €. Paketti on hyvin moniulotteinen. Sukat oli pakattu tavallaan erikseen erillisten pahviulokkeiden avulla. Lisäksi siinä on paljon erilaisia merkintöjä ja infoa usealla eri kielellä. Tässä on jopa enemmän asiaa kuin saksalaisten paketeissa. Sukat koostuvat 40 %:sta polyesteria (Coolmax), 35 %:sta lyocelliä (Tencel), 15 %:sta nailonia ja 10 %:sta elastaania (Lycra). Eniten minua nyt mietityttää että onko sukka liian iso.

Lorpen on espanjalainen yhtiö, joka valmistaa ilmeisesti pelkästään erilaisia urheilusukkia, pääasiassa vaellus- ja juoksusukkia.

Toiset sukat ovat sitten merinovillaa. Ne myytiin siis kahden parin paketissa ja niistä sai 5 euroa alennusta. Raitaiset merinosukat maksoivat siis 19,90 €. Nämä sukat on valmistanut ruotsalainen Bola, pitkän linjan sukkavalmistaja sekin. Pahvilipareen teksti on kuitenkin suomeksi. Bola kertoo tarkasti materiaaleistaan ja merinovilla tulee Australiasta, Uudesta Seelannista tai Etelä-Amerikasta.

Nuuksion jälkeen selviää kumpi on parempi – merinovilla vai tekokuidut.

Advertisements

2 thoughts on “Vaellussukat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s