M-juna-haalarimerkki

Asuin kolmisen vuotta Malminkartanossa ja M-juna tuli sinä aikana tutuksi niin hyvässä kuin pahassakin. M-juna lopetti liikennöin kesäkuun lopussa kun kehärata aukesi. Viimeinen M-juna keräsikin paljon faneja kyytiinsä. M-junan muistoa kunnioittaa myös tämä haalarimerkki.

m-juna

Ostin tämän merkin Vantaan museosta ja se maksoi 3 euroa. Merkki on ollut kuulemma todella suosittu. Miksi M-junan tunnus oli juuri M? M viitannee Martinlaaksoon, jonne rata ensiksi loppui ennen kuin sitä jatkettiin Vantaankoskelle. Minusta ihmisten intoilu ja nostalgia M-junasta on ihanaa. Se vain osoittaa etteivät isotkaan tavarat, kuten M-juna, ole vain tavaroita.

Haalarimerkin on valmistanut Promler. Opiskelijajärjestön ajoilta tiedän mitä haalarimerkit maksavat ja ihan normaali haalarimerkin hinta on tuo kolme euroa. Lisäksi tässä merkissä on aika monta väriä ja se on iso. Takapuoli on myös muovitettu. Promlerin nettisivut on aika kaameat kyllä, ei kannata klikata. Olen tilannut merkkejä vain Merkilliseltä ja sekin on hyvä ja palvelu oli erinomaista ainakin silloin kun minä haalarimerkkejä heiltä tilasin.

Vantaan museossa on tällä hetkellä näyttely toisen tavaran rakastajan aarteista. Risto Vihusen mittavasta kokoelmasta esillä on pääasiassa ikoneita mutta muutakin nähtävää siellä on. Kuten leijonapatsas, jonka päällä pienet lapset voivat ratsastaa (huom, siis museoesine johon saa koskea, huom!). Vihunen kuulemma käyttää sitä mattotelineenä. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja suosittelen lämpimästi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s