Suuret oluet pienet panimot -tuopit

Tänään kävin mieheni kanssa Suuret oluet pienet panimot -tapahtumassa Rautatientorilla. Tapahtumassa pääasiassa suomalaiset pienpanimot myyvät tuotteitaan ja janoiset juovat niitä. Enimmäkseen tarjolla on olutta. Itse en siitä niin välitä, mutta onneksi on myös siidereitä, limuja ja toisinaan myös simaa.

Ensimmäisesuppn kerran kävimme SUPP:ssa vuonna 2010 ja muistaakseni silloin otin yhden tuoppini sieltä mukaan. Alueelle tullessa siis maksetaan tuopista pantti, jonka saa sitten takaisin kun lasin palauttaa. Tosin tänä vuonna tuopista piti maksaa kolme euroa ja takaisin sai vain kaksi joten päätimme mieheni kanssa sitten pitää tuopit tällä kertaa. Vanhemman tuopin logokin oli jo haalistunut.

Tänä vuonna join pienen Tin Soldier’s Black Applen (Suomenlinnan panimo), jälleen erittäin hyvää. Ostan tätä yleensä aina ekana SUPP:ssa, koska se on aikaisempina vuosina loppunut kesken. Kävin Suomenlinnassa panimon ravintolassakin toissa viikolla mutta Black Applea ei sillä kertaa ollut siellä saatavilla. Onneksi SUPP:ssa oli. Sen jälkeen otin Radbrew‘n Chronic Dehydration Resistance Sodaa, joka oli kyllä vähän pettymys. Maku muistutti kovasti vitamiiniporetabletista tehtyä juomaa. Onneksi pieni lasi sitä maksoi vain euron. Sitten siirryin Pikkulinnun tiskille, jossa oli tarjolla ruotsalaisten pienpanimoitten tuotteita. Olin jo etukäteen innostunut Sahtipajan simoista ja maistoinkin Landhövdingemjödiä, maku on siis banaani-habanero. Joisin uudestaan milloin vain, vaikka pienikin lasi meinasi tehdä tiukkaa. Tätä lasillista nautiskellessa tulimme mieheni kanssa siihen tulokseen, että oli liian kylmä tuuli ja pyöräily telkkarissa jo alkanut, joten lähdimme kotiin. Yritimme vielä käydä kahdesta Alkosta hakemassa Napue-giniä mutta se oli loppu. Arvelinkin niin, kyseinen gini nimittäin voitti palkinnon. Laihialla on eilen vielä ollut 16 pulloa, ehkä joku voisi käydä sieltä minulle nappaamassa? Maistoin tätä onneksi jo juhannuksena (ennen kuin se siis oli mikään valtavirran juttu) ja oli hyvää.

SUPP:sta tarttui vielä mukaan jotain muutakin kuin tuopit.

Saimaa

Hiton ilmaiset postikortit ja pieni humala.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s