Nuuksion tuliaiset

Pari päivää Nuuksiossa ja lepopäivä on nyt takana. Jalka on kipeä, samoin oikea käsi (kaaduin oikealle kyljelleni kalliolla) ja rakot paranevat hitaasti. Hyvässä kunnossa siis muuttoavuksi. Nuuksiossa oli kivaa. Reissuun mahtuu aina tietty määrä vitutusta ja väsymystä mutta loppujen lopuksi jäi hyvä mieli, onneksi.

Haltiasta ostin itselleni muistoksi Nuuksio-tarran. Tarra maksoi kaksi euroa. Liimaan sen leikekirjaani, johon kerään mm. leffa- ja keikkalippuja ja sen semmoista. Nyt menossa on toinen muistokirja. Tarran on painanut Ritrama, italialainen jättiyhtiö, joka painaa kaikenlaisia tarroja. Kaikilla kansallispuistoilla on vastaavanlainen soikea tai pyöreä tunnus ja Haltiasta oli mahdollista ostaa kaikkien kansallispuistojen pinssi, tarra tai kangasmerkki. Ylen uutisessa on esitelty kaikki tunnukset. Sieltä selviää myös, että Metsähallituksen graafikko Jari Kostet on suunnitellut lähes kaikki tunnukset. Oletettavasti siis myös tämän Nuuksion liito-oravan, jonka hän nimeää yhdeksi suosikeistaan.

noux

Kotiin tuliaiseksi etsin Haltian kaupasta jotain mahdollisimman hassua. Huovutettu liito-oravan mallinen pannunalunen olisi ollut todella huvittava, miltei häiritsevä. Pää oli kyseisessä alusessa tehty kolmiulotteiseksi, muuten alunen oli litteä, ihan siis aidon liito-oravan näköinen. Se oli kuitenkin aika arvokas, minulla oli vain rajallinen määrä käteistä mukana ja meillä ei oikeastaan käytetä pannunalusia. Päädyin siis liito-oravan muotoiseen heijastimeen.

Heijastin maksoi 5,50 euroa. Heijastimen on suunnitellut Pasi Pietari Hornamo. Haltian blogissa hän on kirjoittanut vähän toisten tavaroiden suunnitteluprosessista. Heijastimen valmistuksesta on vastannut Muototalo Bravoo ja heijastin on tehty Suomessa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s