Dyykatyt kengät ja työtuoli

Kävin äsken roskalavalla lähistöllä. Lavalta nappasin mukaan Pertti Palmrothin korkkarit.

pp

Kengät ovat jopaa oikeaa kokoa. Toisen kengän remmi on vähän kulunut ja sitä on vaikea saada kiinni. Pohjiin pitäisi laittaa puolipohjat. Se on vaan aika hintavaa hommaa se. Katsotaan nyt tuleeko näille käyttöä.

Pertti Palmroth on suomalainen kenkävalmistaja, harvinaisuus nykypäivänä. Nettisivujen tietojen mukaan tuotteet valmistetaan Parkanossa. Välissähän PP meni konkurssiin, toinen firma osti tuotemerkin mutta vuoden alusta tuotemerkit ja mallit jne. siirtyivät takaisin Palmrothien suvun omistukseen. Minulla on ollut sellainen käsitys, että Palmorthit ovat laadukkaita kenkiä. Erään blogin kommenteissa ainakin oli ylistäviä kokemuksia saappaista. Nämä dyykatyt kappaleet näyttävät ainakin hyviltä vaikka niillä varmasti on jo ikää.

Aiemmin kesällä dyykkasin tammisen työtuolin. Tänään soitin verhoilijalla, joka ei ollut pystynyt pitämään lainkaan kesälomaa, vaikka hän niin olikin suunnitellut.  Joka tapauksessa hän kävi tänään hakemassa tuolin meiltä kotoa ja minä menin mukana valitsemaan uuden kankaan. Parin viikon päästä tuolin pitäisi olla valmis.

Tuolissa ei varsinaiedsbyverketsesti ollut mikään rikki, siitä vain puuttui istuinlevy ja pehmusteet tuosta istuinosasta. Korkeuden säätö on ruostunut kiinni, mutta minulle korkeus oli ainakin ihan sopiva.

Tuolin on valmistanut Edsbyverken, ruotsalainen vanha huonekaluvalmistaja – perustettu 1899. Nimi vain on lyhentynyt vuosien saatossa pelkäksi Edsbyniksi. Edsbyverkenin tunnetuimmat tuotteet lienevät Tapiovaaran suunnittelemat tuolit Fanett ja Mademoiselle. Fanettia myytiin Edsbynin historiasivujen mukaan viisi miljoonaa kappaletta. Odotan innolla tämän tuolin uutta elämää. Edsby1964

Advertisements

2 thoughts on “Dyykatyt kengät ja työtuoli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s