25 värin Stabilot

Kun tarpeeksi monta kertaa kirjakaupassa kävelee niiden ohi niin kyllä ne sitten tulevat ostetuksi. Viimeistään siinä vaiheessa kun kanta-asiakasetuna sai pari euroa vielä hinnasta pois. Ostin siis Suomalaisesta kirjakaupasta jokin aika sitten lisää ohuita Stabilo-kyniä. Hinta oli muistakseeni 12,95. Kyllästyin siihen, ettei minulla ollut tarpeeksi värejä värityskirjaa varten. Nyt on. Ainakin siihen asti että niitä ei taas olekaan tarpeeksi.

Stabilo

Kuvassa näkyy myös sitä Enchanted forest -värityskirjaa. Olen tykännyt siitä ja aika monta kuvaa jo värittänytkin. Toki kuvia on vielä jäljelläkin monta. Hyvä ostos kaiken kaikkiaan. Äitinikin osti tämän kirjan ilmeisesti ystävälleen lahjaksi.

Stabilot ovat niitä tutuimpita 0,4 mm:n kyniä. Niitä on tässä 25 kappaletta. Suosikkivärejäni ovat tällä hetkellä vihreän eri sävyt, erityisesti tummin vihreä joka on melkein musta. Tuo värityskirjan puussa näkyvä kolmion mallinen tumma osa on väritetty sillä.

Stabilo on mm. maailman suurin korostuskynien valmistaja. Sekin on saksalainen perheyritys, jolla on pitkä historia. Millä saksalaisella firmalla ei olisi? Paketti kertoo saksalaiseen tapaan kaiken tarpeellisen kynistä. Mutta missä ihmeessä ne on tehty? Se ei paketista selviä. Stabilo ei myöskään julista made in Germanya, saati “made in Germanya”. On vain osoite Saksassa. Nettisivujen ukk:sta kuitenkin selviää että Saksassahan ne kynät tehdään ainakin suurimmaksi osaksi. Puuväreistä suurin osa tehdään Tsekissä ja muutama tuote Malesiassa. Ehkä tästä syystä ei lue valmistusmaata missään, koska on aina se pieni osa kynistä, jotka on tehty jossain muualla.

Hauska Stabilon nettisivuilta bongattu fakta oli nuo pienet raidat kynissä. Ne olivat alunperin valmistusvirhe, josta tuli sitten brändin tunnus. Ja ei kun värittelemään!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s