Swap-botin seitsemän postikortin vaihto

Ja heti perään toinen vaihto, tällä kertaa postikortteja. Valitsin seitsemän maailmalle lähtevää yksilöä kokoelmastani.

Kort

Entuudestaan tuttuja ovat Marilyn ja hatut. Ja sitten mennään järjestyksessä vasemmasta yläkulmasta lähtien!

Vanity Fair on nykyäänkin ilmestyvä lehti, mutta tuo kortti on siitä vanhemmasta Vanity Fairista. Sain kortin Swap-botin ryhmän arvonnassa. Harmikseni kyseinen ryhmä vain jotenkin kuoli. Kortissa on helmikuun lehden kansi vuodelta 1926 ja sen on piirtänyt A. H. Fish. Tältä nettisivulta pääsee lukemaan tietoa kyseisetä kuvittajasta. Oletan että kyseessä on sama henkilö, tyyli on ainakin hyvin samanlainen. Kortista ei selviä painopaikkaa tai julkaisijaa.

Hihojaan käärivä insinööri on maalauksesta Kansas City Spirit. Kortin taustalta selviää, että Hallmarkin perustaja tilasi tämän maalauksen juhlistamaan/muistuttamaan Kansas Cityn uudelleenrakennuksesta. Tulva tuhosi kaupungin 1951. Taulun on maalannut Norman Rockwell ja Jon Atherton ja se kuuluu Hallmarkin taidekokoelmaan. Ja kuten nyt jo fiksuimmat ovat varmaan jo keksineet, tämän kortin on painanut Hallmark, joka on yhdysvaltain suurin korttivalmistaja. Tämä kortti mainostaa tuota Hallmarkin taidemuseota. Kortti on painettu vuonna 2001.

Sitten pääsemme hetkeksi kotimaan kamaralle. Mustavalkoisen luontokortin ostin Itäkeskuksen kierrätyskeskuksesta. Minusta on hienoa, miten on oikeastaan mahdotonta tietää miten päin kuva on oikein päin. Kuvan on ottanut Matti Pitkänen ja julkaisija on Studio Pitkänen Ky. Kortti on painettu Suomessa. Kortin takapuolella on jotain epämääräisiä jälkiä joiden perusteella uskon kortin olleen liimattuna johonkin aiemmin.

Sormusten herran ekan osan mainoskortti. Tämäkin on tullut varmaan Swap-botista. Taustalla mainostetaan kisaa, jossa voi voittaa matkan Uuteen Seelantiin elokuvan kuvauspaikoille. Kortin on painanut Artcards ja kortin numero on 376. Kortti on kotoisin Singaporesta.

Viimeisenä on Ernie, Swap-botin logo. Hämmennyin kun havaitsin että minulla oli näitä kaksi. En tiedä mistä näitä saa mutta jotku swappaajat näitä selvästi ovat käsiinsä saaneet ja minulle toimittaneet. Taustalla ei lue painopaikkaa tai muutakaan, vain kutsu tulla mukaan Swap-botiin. Swap-botin blogista voitte katsella mm. Ernien innoittamia askarteluja.

Huh, onneksi olin jo noista parista kortista kirjoittanut. Nyt pitäisi vain jaksaa tehdä töitäkin.

Edit. Sen verran pitää vielä lisätä, että laitoin kuoreen pienen kortin jossa oli vaihdon nimi jne. Sekin on tullut minulle Swap-botissa joskus. Tässä siitä vielä kuva.

Kalako

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s