Agfa Optima Ia

Ostin tämän vanhan kameran Uudenkaarlepyyn Juthbackamarknadista, joita äidin kanssa kutsumme tuttavallisemmin Nykarpin romppapäiviksi. Kamera maksoi 5 tai 10 euroa, en muista enää. Ostovuosi taisi olla 2008. Kamerassa oli vain pieni vika, se rulla jolla tarkennetaan, oli jumissa. Sain sen pyörimään kivasti aseöljyämällä, mutta vain hetkeksi. Silloisten googlettelujen perusteella vika johtuu valmistuksesta. 70-luvulla kyseinen rullassa oleva aine on ollut ihan mukavaa tavaraa, mutta 40 vuodessa mönjä siellä välissä onkin muuttunut liimaksi.

Googlettelin toki myös että mikähän kameran nimi mahtaa olla ja löysin mm. ohjekirjan. Tosin jouduin tässä äsken googlettamaan nuo kaikki asiat uudestaan. Nimilaatta kun on kamerastani kadonnut johonkin, mutta Agfa Optima Ia. Jospa nyt muistaisin.

Ostin kameraan filmin silloin joskus 2008 ja kuvasin rullan täyteen. Pettymys oli suuri, kun selvisi että kamera olikin purrut filmin heti alkuun poikki, eikä mitään ollut tallentunut. Siitä asti kamera on ollut vain koriste kirjahyllyssä.

Agfa Optima Ia

Tykkään kyllä siitä ihan koristeenakin. Erityisesti minua viehättää tämä hyvin tehty nahkakotelo. Harmi, ettei nykyinen kamerani sovi sinne sisään.

Agfahan on ihan jättimäinen firma. Ja saksalais-belgialainen. Enkä nyt jaksa siitä sen enempää kirjoitella kun se on niin iso ja vanha. Lukekaa itse.

Uskon että kamera on varmasti ollut ihan soiva peli silloin 60 – 70-luvuilla mutta nyt se on vaan aika rämä. Mutta kaunis rämä.

Advertisements

One thought on “Agfa Optima Ia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s