Vintage ja retro -löytöjä

Tänä viikonloppuna äiti kävi taas kylässä ja jos ette ole vielä huomanneet, niin se tietää tavaroipurkkita. Virallisesti sovittuna ohjelmana meillä oli käynti Helsinki Retro & Vintage Design Expossa. Tavaroita oli kiva katsella ja hypistellä ja jotainhan sieltä tarttui mukaankin. Ensimmäiseksi ostin 1,5 litran punakuvioisen muovipurkin. Tämä purkki maksoi 5,50 euroa. Purkin on valmistanut Erik Kold Plast ja se on valmistettu Tanskassa. Purkki on hyvässä kunnossa ja kaikin puolin siisti. Tähänkin purkkiin aion laittaa varmaankin jotain jauhoja. Purkin korkeus on 18 cm ja kannen halkaisija 12 cm.

Seuraavaksi katseeni osui nappeihin. Kuusi kappaletta polkupyöränappeja maksoi 3 euroa. Nappien halkaisija on 1,5 cm. En vielä tiedä mihin nämä päätyvät mutta katsotaan. Aika tavaran kaupitsee.Napit

Edelliset tavarat ostin siis ihan itse omilla rahoillani. Sitten käteisvarani loppuivat ja ehkä hyvä niin. Muuten olisimme joutuneet varmaan äidin kanssa johonkin outoon tappeluun siitä kumpi saa maksaa.

lauSeuraava ostos oli lasinen matkamuistolautanen, jossa on neljä kansallispukuista naista ja Suomen kartta. Myyjä kertoi, että sarjaan kuuluu ilmeisesti neljä erilaista lautasta. Hänellä oli myynnissä tämä kansallispukulautanen ja urheilijalautanen. Hän ei tosin tiennyt mitä ne kaksi muuta sarjan lautasta olivat. Tämä lautasen hintalappu sanoi 18 euroa mutta myyjä antoi vähän alennusta ja tästä maksettiin sitten 15 euroa lopulta. Myyjä arveli lautasen valmistajaksi ehkä Riihimäen lasia tai Karhulan lasia. Lautasia tehtiin kaiketi olympialaisten aikoihin matkamuistoiksi. Tai sitten ei. Lautasen halkaisija on 11 cm. Lautasessa olevat puvut ovat mielestäni Härmä, Keski-Suomi, Häme ja tosi tyylitelty Kaukola tai muu tyylitelty karjalainen tai vaan joku vähän sinnepäin.

Äiti osti minulle myös suikkamaisen hatun, joka oli kuin minua varten tehty, mutta luulen, että hattu ansaitsee ihan oman kirjoituksen ja parempia kuvia, kuten myös eräät tarrat. Jatkuu siis seuraavalla kerralla!

#hrvde

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s