Suikka

Nyt on aika esitellä hattu, koska hattu kävi eilen tapaamassa tekijäänsä!

Äiti siis osti hatun minulle sieltä Retro & Vintage -tapahtumasta. Myyjä oli Evergreen Garderobi, joka on turkulainen kauppa. Hattu maksoi lopulta 20 euroa. Hatun on valmistanut Pertti Salmela ja se on tehty Turussa. Aluksi ajattelin että tämäkin valmistaja on varmaan ajat sitten kuollut ja kuopattu, mutta googlettelun jälkeen paljastuikin että Salmela ja hänen liikkeensä Hattu & Hansikas elää ja voi hyvin! Tässä esim. Ylen juttu parin vuoden takaa.

Kun sitten päätimme vähän ex tempore kaverin kanssa lähteä käymään Turussa, piti hattu tietenkin viedä kauppaan näytille. Salmela muisti hyvin hatun ja kertoi että se on tehty 1978 tai -79 ja se on suruhattu. Hattuliikkeessä oli kiva käydä vaikka me ei sitten mitään ostettukaan. Myynnissä oli kuitenkin myös kauniita hattuja ja todella ihania käsineitä. Suurin osa hattuvalikoimasta vaikutti tosin vähän mummokkaalta, mutta se nyt on todennäköisesti suurin asiakaskunta. Miesten hattuja oli myös paljon.

Tässä kuitenkin nyt sitten itse hattu. Se on malliltaan suikka, ja kun kokeilin sitä päähän se istui kuin valettu. Tuntui että tässä se nyt on, juuri tätä minä olen etsinyt. Hyvä löytö kerta kaikkiaan.

#hrvde

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s