Nypläyskurssin tarvikkeet

Viikonloppuna menen nypläyskurssille. En ole ikinä ennen nyplännyt mutta tämä oli yksi asioista joita uutena vuotena päätin, että haluan tänä vuonna kokeilla. Tämä kurssi kestää siis vain tämän viikonlopun ja siellä opetellaan ihan perusasioita ja tehään ilmeisesti jotain yksinkertaisia harjoitusjuttuja. Ensimmäiselle kerralle on ohjeistettu ottamaan mukaan seuraavat asiat: Muistiinpanovälineet, ohut permanent-tussi (01), nuppineuloja, sakset ja pistelyalustaksi min. 10 x 30 x 1 cm styrox/solumuovi tms. Ja tässä he ovat:

tarvikkeet

Alimmaisena on se styroksi, joka on siis haettu läheisen raksan roskalavalta. Yhdestä reunastaan viisto styroksin pala on ommeltu sisään Arlan ilmaiskassiin, joka on saatu toissakesänä paikallisen Prisman edestä. Se on raivostuttavan ohutta puuvillaa, jossa oli tyyliin ekan ostosreissun jälkeen reikiä. Tähän se kelpaa mainiosti.

Nuppineuloja oli ennestään yksi rasia, mutta ostin Lankamaailmasta vielä toisen, se on siis vielä paketissa. Nuppineulat maksoivat 3,70 euroa ja pakkauksessa on noin 30 nuppineulaa. Ja juuri nyt tajusin että vajaa 60 ei ole noin sata. Pitää sitte vissiin hakea vielä lisää jossain välissä. Argh!
Nuppineulat on kuitenkin valmistanut Prym ja ne on tehty Tsekissä. Prym on muuten vanha saksalainen perheyritys, perustettu vaatimattomasti vasta 1530. Silloin se oli tosin kultasepänverstas. Ja kuten kokemuksesta tiedämme, on nuppineulojen myyntipakkauksessa saksalaiseen tapaan kaikki mahdollinen info. Prymin nuppineulojen muovilaatikko on uudistunut sen verran, että kanteen on ilmestynyt logo. Laatikko on myös muuttanut väriä violetiksi. Näin pientä pakkausta on kyllä viilattu viimeisen asti. Laatikoilla on pienet jalat, joihin kiinnittyy myyntipahvi. Kannessa taas on pienet kolot, joihin toisen laatikon jalat sujahtavat. On ne fiksuja. Kyllä mieli lepää tämmösissä pienissä jaloissa ja kolosissa.

Sitten piti ostaa se permanenttitussi. Tämän ostin Suomalaisesta kirjakaupasta. Ikävä kyllä tarpeeksi ohutta permanenttitussia ei löytynyt, piti ottaa sitten tämmöinen missä on kaksi päätä. Toinen 1,0 ja toinen 0,4 mm. Toivottavasti tällä pärjää. Kynä maksoi muistaakseni 2,95 tai jotain semmosta. Kynän on valmistanut Sakura color products corporation. Kynän nimi on Identi-Pen ja se on valmistettu Japanissa. Tuolta nettisivulta selviää kaikki kynässä käytetyt materiaalit.

Advertisements

2 thoughts on “Nypläyskurssin tarvikkeet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s