Äidin loputkin tuliaiset

Vierailullaan äiti toi tuliaisen Englannista ja jostain muuten vaan. Molemmat ostokset olivat kirpputorilöytöjä.

Ensimmäiseksi lasinen sitruspuserrin Englannista. Äiti kertoi, että mummollani on ollut tämmöinen kun olen ollut pieni ja olen ihaillut sitä valtavasti. Itse en muista kyseistä sitruspuserrinta ollenkaan tai semmoisen ihailua. Kuulemma se meni joskus ajat sitten rikki. Mielestäni näen tämmöisen nyt ensimmäistä kertaa. Mutta se on niin upea!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä on kyllä mahtavimpia asioita hetkeen. En tiedä pystyykö tätä edes valokuvaamaan mitenkään fiksusti, ainakaan minun taidoilla. Toivottavasti kuvasta saa selvän.

Pusertimelle mahtuu juuri yhden puolikkaan sitruunan mehu. Puserrin on myös helppo puhdistaa.

Toinen on tämmöinen pieni lautanen.

Kuvassa on “OTK:n alue Helsingissä 1875”. Finnasta löytyy alkuperäinen kuva. Samaa sarjaa on tehty myös tämmöinen pyöreä purkki. Lautasen on valmistanut Arabia ja kuva on siis ihan yksinkertainen siirtokuva. Olen itsekin pienenä jossain lasten taidekurssilla tms. saanut kokeilla siirtokuvan laittamista posliiniin. Pohjassa on Arabian leima, joka on ollut käytössä vuosina 1964 – 1971. OTK on siis Osuustukkukauppa. Tällaistakin siis teki osuuskauppaväki 😉

En tiedä oikein mitä tällä lautasella tekisi. Nyt se vain on keittiön pöydällä. HRVDE:ssä nähtiin äitin kanssa kyllä toinenkin tämmöinen, mutta tämä siis ei ole sieltä vaan jostain muualta kirpparilta kai.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s