Neulontaa

Olen ollut tässä joulupukin alihankkijana, joten en esittele varsinaisia lopputuotteita, koska eihän sitä tiedä kuka tätä blogia käy lukemassa. Sen sijaan esittelen ensin langat, jotka jäivät jäljelle. Sain kudottua asioita valmiiksi, koska kävin vanhempien luona kylässä ja junassa oli aikaa tikuta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATämä vaaleanruskea vähän väriään vaihtava lanka ja musta lanka ovat jämiä projektista, joka alkoi jo helmikuussa mutta piti kesän ajan taukoa. Musta lanka on Hjertegarnin lankaa Sock 4. Vaalea on Schoppel-Wollen Jeans ball. Schoppel-Wolle on oikeastaan Hohenloher Wolle GmbH:n suurin merkki. Kuten ehkä olette jo arvanneet, kysessä on saksalainen yritys. Historiaa on tosin vasta 60 vuotta. Langat valmistetaan Saksassa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä toisen väriset taas ovat, kuten vyötteestä näkyy, myös Hjertegarnin Sock 4:sta. Hjertegarn on tanskalainen lankavalmistaja. Kaikki nämä langat on ostettu Oulunkylän Lankamaailmasta. Nämä langat olivat 4,20 kerä ja yhteensä ostin neljä kerää. Valkoista olisi tosin riittänyt tuo yksikin, en siis toisesta kerästä käyttänyt lankaa ollenkaan.

Jälkimmäistä projektia varten jouduin ostamaan uudet puikot. Sukkapuikkoja on vaikka kuinka monta mutta 3 mm:n puikkoja ei ollut yksiäkään, kaikkea muuta siitä vierestä kyllä. Ostin sitten Knitpron puiset puikot, koska ne olivat kauniit. Ne ovat myös Lankamaailmasta ja niiden hinta oli 11,55 euroa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKnitpro valmistaa kaikenlaisia puikkoja ja koukkuja yms. käsityöihmisten tarpeisiin. Symfonie-sarjan puikot tehdään koivusta, joka jotenkin käsitellään niin, että puikoista tulee kovia ja kestäviä. Puikot ovat miellyttävät kädessä eivätkä ne kitise tai kilise neuloessa. Tiedän, että jotkut eivät voi sietää sitä ääntä, mikä sukkapuikoista tulee. Kuten kuvasta näkyy, paketissa on kuusi sukkapuikkoa siltä varalta, että joku katkeaa tai menee hukkaan. Näissä on myös kolmen vuoden takuu valmistusvirheiden varalta.

Knitpron puikot valmistetaan Intiassa. Knitpron nimi on käytössä Euroopassa ja Knitter’s Pride Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Jää vähän epäselväksi, että mikä tämän yhtiön kotipaikka oikein on.

Lopuksi vielä lapaset, jotka toin kotoa käyttööni. Nämä lapaset on kutonut äitini täti. Tätä mallia hän teki paljon. Olen aina mieltänyt nuo pienet kuviot linnuiksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s