Sukkahousut x 3

Valmistauduin viime viikolla talveen ostamalla paksuja sukkahousuja. Yritin etsiä kaapista niitä mutta joku monsteri ne on taas kesän aikana syönyt. Asioin tällä kertaa Stockmannilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäiseksi valitsin Falken todella paksut sukkikset, jotka ovat koostumukseltaan 55 % merinovillaa, 28 % puuvillaa, 15 % polyamidia ja 2 % elastaania. Väri on todella tummansininen, vaikka lähempänä mustaa nämä kyllä minusta ovat. Valmistaja on Falke. Falkehan on tunnettu saksalainen sukkavalmistaja. Se on perheyritys ja perustettu vuonna 1895. Jos ymmärsin saksankielistä Wikipediaa oikein, Falken tuotteita valmistetaan tällä hetkellä Slovakiassa, Serbiassa, Etelä-Afrikassa, Unkarissa ja Portugalissa, ja päämaja on sitten Saksassa. Pakkauksesta valmistusmaa ei selviä. Nämä sukkahousut maksoivat 39,90.

Sitten päätin ottaa vähän ohuemmat 100 denierin sukkikset, joita voi käyttää vielä tässä alkusyksystä. Hinta oli 15,90. Nämä sukkikset on valmistanut suomalainen Nanso, eli tässä tuotemerkillä Norlyn. Materiaaleina on polyamidi (95 %) ja elastaani 3D (5 %). Nettisivuilla on Avainlippu ja sen ympärillä kerrotaan, että sukkahousut tehdään Torniossa. Pakettiin asti tämä tieto ei ole kuitenkaan päätynyt. Nansohan on suomalainen yritys ja se on perustettu 1921. Tornion hienosukkatehdas on ilmeisesti Pohjoismaiden ainoa hienosukkatehdas. Vau.

Alekorista bongasin vielä Voguen harmaat ohuemmat sukkahousut, 40 denieriä. Alennuksen jälkeen maksettavaa jäi 11,80. Nämäkin ovat siis siellä samalla Tornion hienosukkatehtaalla valmistettu. En tiennyt Voguenkin olevan suomalainen merkki. Näissä sukkahousuissa on 90 % polyamidia ja 10 % elastaania.

Sukkahousujen ikävin ongelma on valuminen. Minusta tuntuu, ettei etukäteen voi mitenkään tietää mitkä sukkahousut valuvat ja mitkä eivät. Lisäksi olen ongelmallisesti juuri kahden koon rajalla, joten en aina ihan tiedä onko parempi ottaa ne isommat vai pienemmät sukkahousut.

Minun sukkahousujeni kohtaloksi koituu yleensä kengät. Talvisaappaissa on sivussa vetoketju, jonka väliin sukkahousu voi jäädä. Lisäksi syksyllä käyttämissäni nilkkureissa on myös vetoketju, joka on varsinainen housujen tuhoaja – olen saanut niillä farkkuunkin reiän. Onnistun vain joskus astumaan sillä tavalla, että vasemman jalan kenkä osuu oikean jalan sääreen tai toisin päin, ja se on sitten sukkahousujen menoa. Paksumpia sukkahousuja voi onneksi paikata, mutta noiden ohuiden kanssa ei auta mikään. Jännityksellä jään odottamaan kauanko nämä kolme paria kestävät.

Advertisements

2 thoughts on “Sukkahousut x 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s