Keittiösakset

Keittiössä käytössä olleet sakset hajosivat eilen aamulla lopullisesti. Maanantaina kahvoista lohkeili vähän paloja, tiistaina tilanne oli jo aika paha ja eilen kasvista kuollutta koukeroa leikatessa toinen kahva sitten irtosi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luulen, että olen napannut nämä sakset joskus kotikotoa mukaan johonkin käsityöprojektiin ja täällä kodissa ne sitten ovat olleet keittiössä.

Tikkurilan Tokmannista ostin eilen sitten Fiskarsin keittiösakset. Katsokaa kuva tuolta linkistä. Ne maksoivat 18,95 euroa. Iittalan verkkokaupassa saksien hinta on 21,90.

Kotona äidillä on tämmöiset keittiösakset ja niin kauan kuin minä muistan, eli jotain 20 vuotta, ne ovat toimineet keittiössä erinomaisesti ja kestäneet useat konepesut. Fiskarsin rautaruukki on perustettu 1649, joten historiaa piisaa. Nykyisin Fiskarsin omistaa Iittala group. Fiskarsin nettisivuilta selviää, että oranssipäisiä saksia on myyty yli miljardi kappaletta. Oranssilla värillä on tuotemerkkisuoja Suomessa. Tässä on hyvä tiivistelmä saksien historiasta Tekniikka & Talous -lehden nettisivuilla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s