Matkalaukku ja opaskirja

Hahaa, huijasin teitä ajastetuilla julkaisuilla! En ollut viime viikolla kotona ollenkaan vaan matkoilla Espanjassa. Matkaa varten piti ostaa ensinnäkin uusi matkalaukku, koska edellisestä irtosi kokonaan pyörä. Laukku ostettiin yhdessä, koska me molemmat sitä käytämme tasapuolisesti. Kriteereinä oli sopiva koko ja väri, eli se ei saanOLYMPUS DIGITAL CAMERAut olla musta, vaan jokin muu. Halusin, että laukun erottaa hihnalta muiden kassien joukosta.

Vertailun ja tutkiskelun jälkeen päädyimme ostamaan Cavaletin Malibu-nimisen laukun tällaisena pronssin värisenä. Laukun mitat ovat 64 x 45 x 28 cm. Laukku painaa 4,1 kiloa ja sen tilavuus on 78 litraa. Laukkuun on mahdollista saada pari senttiä lisää syvyyttä avaamalla toisen vetoketjun.

 

Sisältä matkalaukku näyttää tältä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkalaukku maksoi 99 euroa ja laukulla on kahden vuoden takuu valmistusvirheiden osalta. Laukun valmistaja Cavalet on ruotsalainen yhtiö, mutta laukku on valmistettu jossain, ei selvinnyt että missä.

Matkalaukku selvisi reissusta hyvin, kaikki tarvittava mahtui mukaan ja tuliaisille jäi kokonaan toinen puoli laukusta eikä vetskaria tarvinnut avata ollenkaan. Ainoa ongelma oli, ettei voitu ostaa kuivattua kinkkua, kun semmoinen ei olisi mahtunut laukkuun sisälle. Siispä isompi laukku kinkkua varten ensi kerralla.

Laukku rullaili pyörillään todella helposti ja mukavasti pitkin katuja ja oli todellakin helppo tunnistaa hihnalta. Huonoksi puoleksi keksittiin että kun kahvasta nostaa, niin toinen puoli laukusta roikkuu vain vetoketjujen varassa, mutta en tiedä mikä siihen sitten auttaisi.

Suomalaisesta kirjakaupasta ostin Berlitzin matkaoppaan Andalusia ja Costa del Sol. Kirja maksoi 12,95 euroa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirja oli ihan kiva pikku paketti yleisesti Andalusiasta ja eri paikoista. Kirja on viimeksi päivitetty vuonna 2014 ja suomeksi sen on painanut Tammi. Tämä on kirjan 5. painos. Kirjasta oli kiva luntata joitain vinkkejä ja paikkojen nimiä, yksinkertainen ruokasanastokin oli ihan hyvä. Lainasin myös ennen matkaa kirjastosta toisen matkaoppaan jota lueskelin vähän vain kotona. Reissu oli kiva ja kohta pääsette ihmettelemään tuliaisia itselleni. Kohta alkaa linnan juhlat ja pääsen availemaan kirjontajoulukalenterin paketteja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s