Alhambran tuliaiset

Espanjan reissun kohokohta oli vierailu Alhambrassa. Museokauppoja oli kolme (kaikissa samat tavarat) ja nyt tuli ehkä nähtyä museokauppojen aatelia. Voitte katsella nettikauppaa. Teki mieli esim. ostaa hieno t-paita, enkä koskaan halua ostaa turisti-t-paitoja. Ostin ekasta kaupasta kirjan ja magneetteja ja toisesta kaupasta korvakorut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päätin ostaa kirjan, koska totesin että on kivempi kun joku muu on ottanut hyviä kuvia valmiiksi ja vielä ilman ihmisiä. Kirjan kuvat ovat ottaneet pääasiassa Carlos Giordano Rodríguez ja Nicolás Palmisano Sosa. Kuvat ovat todella hyviä. Lisäksi kirjassa kerrotaan rakennusten historiasta. Kirjan ensimmäinen painos on julkaistu vuonna 2015 ja se on painettu Espanjassa. Kirjan on painanut Dos de arte ediciones. Kirja maksoi 12,95 euroa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKirjan kanssa yhdessä ostin yhdeksän magneetin setin.

Magneeteissa on esitetty Alhambran kaakeleita. Magneettien halkaisija on 2,5 cm. Missään ei kerrota missä nämä on valmistettu ja mistä materiaalista. Oletan että magneetin päällä on paperia ja muovia. Magneetit maksoivat 8,20 euroa. Kaupassa ei ollut hintoja esillä ja se oli aika ikävää.

Lopuksi kun oltiin lähdössä Alhambrasta, ostin vielä korvakorut. Nämä olivat vain niin kauniit. Tässä valokuvatessa tosin huomasin, että toisessa korviksessa on tuollainen kupla. Näidenkään valmistuksesta ei kerrota mitään. Korvakorut maksoivat 18 euroa ja ne kiinnitetään napeilla, ei siis koukuilla. Tämä on minusta hyvä asia, koska aina pelkään että koukkukorvikset tippuu. Ympyrän halkaisija on 2 cm ja koko korun pituus on 5 cm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Korviksissa näkyy gaselleja, joiden alkuperäiset kaverit löytyvät siis 1300-luvulta peräisin olevasta maljakosta. Maljakko jäi kyllä näkemättä, mutta kaikenlaista muuta kyllä.

Alhambra on ehdottomasti kaunein paikka maailmassa missä olen ikinä käynyt. Jos teillä on mahdollisuus mennä niin menkää. Liput pitää ostaa etukäteen, ne maksavat 15 euroa, mutta tuota paikkaa ei voi oikeasti rahassa mitata. Jos olette esim. Malagaan menossa niin Granada ei ole kauhean kaukana, busseja menee ees taas varmasti. Menkää ja kokekaa.

Olen niin onnellinen että pääsin käymään Alhambrassa. Itku meinasi päästä kun siellä oli niin kaunista. Nähdä Napoli Alhambra ja kuolla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s