Tyttöjen käsityöt

Joulupukki käväisi meillä jo vähän etukäteen ja toi yhden lahjan, kun ei ollut ihan varma että miten jouluaaton vietto oikein sujuu. Läpinäkyvästä lahjapaketista paljastui Eeva Haaviston kirja Tyttöjen käsityöt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirja on painettu vuonna 1945 mutta alkusanat on päivätty syyskuulle 1943. Kenties kyseessä on siis jokin myöhempi painos. Kirjan on julkaissut WSOY. Kirja on tarkoitettu oppikirjaksi koulujen käsityötunneille. Siinä esitellään laajasti erilaisten käsitöiden perustekniikat. Minusta on hauskaa, että huomiota ovat saaneet perinteisten ompelemisen, virkkaamisen ja neulomisen lisäksi myös ripsireunus, nypläys ja aitopitsi. Eri käsityötekniikoiden historiaa on myös esitelty kivasti, lähtökohta näihin on kunkin tekniikan historia Suomessa. Kirja ihannoi käsityötaitoa kotimaassa yli aikakausien.

Kudonta- ja käsityötaitoa on kaikkina aikoina ja kaikkialla pidetty naista erikoisesti kaunistavana hyveenä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjan kuvituksena on kuvia työvälineistä ja tekniikoista, nämä ovat pääasiassa piirroksia. Lisäksi on mustavalkoisia valokuvia esim. reikäompeleista, pitseistä, nauhoista jne. Kuvatut mallit ovat yleensä Kansallismuseon arkistosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä oli tosi kiva lahja ja tarjoaa tietoa, jota tulen ensi vuonna tarvitsemaan kun alan valmistaa miehelleni kansallispukua. Ei tarvitse googletella ohjeita kun tässä on kaikki erilaiset pistot ja ompeleet esitelty selkeästi ja erinomaisin kuvin. Kyllä pukki taas tiesi oikean lahjan, suuret kiitokset!

Advertisements

One thought on “Tyttöjen käsityöt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s