Kovanaama-kattila

Uaah, vuosi loppuu enkä ole vielä esitellyt kaikkia ennen jouluakaan hankkimiani tavaroita ja eilen piti käydä ostamassa lisää. Tavoitteenani on ollut esitellä uudet tavarat blogissa mahdollisimman pian, mutta kun muutakin elämää on ja sitten tulee joku tämmöinen joulu, joka aiheuttaa tavaroiden vyöryn. En ehdi paneutua tavaroiden esittelyyn sillä pieteetillä jonka ne vaatisivat. Onneksi lahjaksi saaduista jutuista ei viitsikään ihan kaikkea selvitellä, esim. hintaa. Tulee paha mieli semmoisesta.

Mutta, tämä on vähän jatkoa joululahjoihin, koska saimme mieheni kanssa lahjaksi myös rahaa, joka annettiin saatteella ostaa kotiin jotain tarpeellista. Yksi kattiloista, virallisesti siis mieheni kattila, on kulunut ulkopohjastaan jo aika huomattavasti ja uusi kattila on ollut ajatuksissa jo jonkin aikaa. Eilen sitten kävin viemässä kenkiä suutariin ja samalla sitten ajattelin napata kattilankin.

Anttilaan siis, ja hyllystä mukaan Fiskarsin Kovanaama 4,5 litraa. Kattila maksoi 71,95 euroa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valintaperuste tälle oli lähinnä se, että halusin ostaa samanlaisen kattilan kuin se vanhakin oli. Edellinen ei tainnut olla Kovanaama, mutta monta vuotta se on kyllä kestänyt. Hyvä juttu on toki myös se, että kattila on valmistettu Suomessa Sorsakoskella ja siinä on käytetty kierrätysmateriaaleja. Uskon myös kattilan energiatehokkuuteen, sillä kattila kuumeni mukavasti pelkästään sillä, että tiskasin sen lämpimällä vedellä. Varsinaista käyttöä ei siis vielä ole ehtinyt olla mutta tänään varmasti jo kattila joutuu kokeeseen.

Kovanaamat on suunniteltu “kovaan käyttöön”. En tiedä onko meidän arkikäyttömme mitenkään erityisen kovaa käyttöä. Edellistä kattilaa käytettiin pääasiassa pastan keittämiseen, koska se oli mukavan kokoinen siihen hommaan. Tämä uusi kattila jatkanee samoissa tehtävissä – ja pastaa tulee syötyä siis paljon. Perunoita emme keitä koskaan ja riisiä joskus.

Fiskarsiin on tutustuttu jo saksien yhteydessä. Kovanaama oli aiemmin Hackmanin brändi, mutta nyt siis Fiskarsin. Yritin saada tästä Wikipedian artikkelista selkoa, että mitä Hackmanille oikein tapahtui, mutta en ihan ymmärtänyt. Ostettiin ja myyntiin osia sinne ja tänne ja Hackman osti Arabian ja Rörstandin ja kaikki ja sitten siitä tulikin Iittala ja Hackman myytiin Italiaan ja Hollantiin. Täh? Brändien ja yritysten maailma on mutkikas.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s