Marttiinin puukko

Ennen joulua jo kysyttiin minulta, että onko meillä puukkoa. Sitä tarvittiin ison pahvilaatikon paloitteluun. Sanoin että varastossa oli jotain puukkoja mutta ne olivat ruostuneet. Yritin miettiä ja etsiä monitoimityökalua ja pelkäsin ihan tosissani hukanneeni sen jonnekin. Se oli kuitenkin siellä missä sen pitkin olla, en vain heti huomannut sitä. Osittain tämän paniikin siivittämänä kävelin sisään Partioaittaan ostoksilla ollessani.

PC300472.JPG

Sain myyjältä hyvää palvelua ja sain kokeilla pidellä eri puukkoja. Valitsin sitten tämän Marttiinin Condor-vuolupuukon, jossa on 11 cm pitkä terä. Tämä tuntui kaikkein tavallisimmalta ja parhaalta kädessä. Puukko maksoi 39,90. Kuvassa terässä on jo vähän naarmuja, mutta se johtuu siis siitä, että sitä on jo käytetty edellä mainittuun tehtävään. Terä on ruostumatonta kromiterästä, kahva on kumiseosta ja tuppi nahkaa.

Marttiini on suomalainen yritys, joka valmistaa puukkoja Rovaniemellä. En ollut koskaan ennen kuullutkaan tästä yhtiöstä, ainoa puukkovalmistaja jonka tiesin etukäteen on Iisakki Järvenpää. Marttiini on perustettu 1928 ja nykyisin se on osa Rapalaa. Tällä puukolla on Avainlippu.

Toivottavasti puukolle on jatkossa muutakin käyttöä kuin tämän yhden pahvilaatikon hajotus. Ainakin retkelle sen voi ottaa mukaan. Pitää varmaan jossain vaiheessa hankkia jokin teroituskivi, mielellään semmoinen tarpeeksi ohut, että saisi juustohöylänkin teroitettua. Ja pitääkin tosiaan muistaa nyt hankkitua eroon niistä lähes puhkiruostuneista puukoista.

Advertisements

One thought on “Marttiinin puukko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s