Tavaravuosi 2015

Tässä aiheena on yritys tiivistää tätä tavaroiden vuotta jotenkin. Tavaroiden kannalta on tietenkin olennaista, että aloitin tämän blogin. Minulla oli kunnianhimoinen ajatus tästä ensin (joka viikonpäivälle joku eri tavara, esim. keskiviikkoisin olisi ollut kirjapäivä, torstaina levypäivä jne.) mutta siihen en onneksi ruvennut. Ainoa ohjenuora on ollut oikeastaan kertoa uusista tavaroista sitä mukaa kun niitä tulee. Ihan kaikkea en ole täällä esitellyt. Osa on vielä tulossa, esim. ensi vuoden kalenterit, ja sitten on asioita joita haluan pitää vähän salassa, kuten geokätköpurkkini. Sitten tavaroita myös vain unohtuu esitellä, vaikka varsin perusteellinen olen ollut.

Sain ajatuksen tämän blogin perustamisesta jo kai joskus 2014 vuoden puolella. Mieheni sanoi että ihan tyhmä idea, yksi kaveri sanoi että tosi hyvä idea ja toinen kaveri oli kai pääasiassa positiivisella mielellä. Kaverien kysymykset auttoivat vähän miettimään tarkemmin, että mistä aion kirjoittaa ja kuinka laajasti. Maaliskuussa tämä sitten starttasi ja tässä ollaan. Ette usko, miten paljon minua nyt vaivaa että tammikuu ja helmikuu puuttuvat kokonaan. Kävin silloin mm. Norjassa, vietin syntymäpäivääni yms. Mutta kaiken kaikkiaan tämä kirjoittaminen on tähän mennessä ollut tosi kivaa.

Tein jonkinnäköisen laskelman siitä, paljonko olen rahaa tavaroihin tänä vuonna käyttänyt. Lähestulkoon kaiken olen tänne kirjannut, toisille ostettuja lahjoja en ja osa käsityöasioista on laittamatta, koska en tiedä miten suhtautua esim. kankaaseen, josta tulee kansallispuvun paita miehelleni. Onko se minun tavarani (minä olen sen maksanut) vai lasketaanko se jo miehelleni kuuluvaksi (lahja)?

Mutta nyt siis rahat tiskiin! Blogiin ilmoitettujen, Ravelryyn laitettujen lankojen ja muutaman muun asian joiden hinnan osasin heti katsoa, summaksi tuOLYMPUS DIGITAL CAMERAli 2375 euroa. Luulen että 2500 – 2600 euroa vuodessa tavaroihin on aika lähellä totuutta. Toki tässä vuodessa on poikkeuksia, kuten uusi rannekello, kansallispuku, Kuukuna-lamppu jne. Spesiaalijuttuja. Rannekellon ja kansallispuvun ansiosta myös vaatteet & asusteet osastoon käytetty rahamäärä nousi hämmentävän isoksi, 954,75 euroa. Ja kun kansallispuku oli tosiaan sen 400 euroa ja rannekello 169 euroa, niin huomaatte, että todellinen vaatebudjettini onkin aika paljon vähemmän.

 

Seuraavaksi eniten rahaa veivät osio “koristeet” eli lähinnä kaikenlaiset sisustusasiat, 539,54 euroa. Kuukunan osuus 299 euroa, eli hieman yli puolet.

Vähiten rahaa tänä vuonna veivät pelit, 2 euroa, eli Afrikan tähti. Ja koska annoin pelejä myös pois, olen niiden suhteen suorastaan miinuksella.

Vuoden paras ostos… hmm. Kuukuna, kansallispuku, ratuolnnekello? Paha sanoa. Pienissä asioissa paras ostos oli ehkä kuitenkin Marimekon postikortit, koska nyt aina kun tekee mieli jotain postikorttia, mietin että kotona on jo ainakin 100 postikorttia. Surkein ostos oli kyllä ehdottomasti ne espanjalaiset sukkahousut. Ale-löydöistä paras on ollut Ivana Helsingin mekko. Tai toisaalta kansallispuku oli niin halpa että sitäkin voisi melkein sanoa ale-löydöksi. Paras dyykkaus/ilmaislöytö oli työtuoli.

Tavaroista olen tähän mennessä oppinut sen, että saksalaiset tavarat väittävät olevansa Saksasta, vaikka ovatkin jostain muualta, etenkin jos paketissa lukee lainausmerkkien kera “made in Germany”. Saksalainen yritys ei myöskään ole yritys eikä mikään, ellei se ole vähintään 250 vuotta vanha perheyritys. Jos se ei ole vanha, se yrittää esittää sitä.

Ostoskäyttäytymiseni yleensä on muuttunut siten, että yritän varmistaa tavaroiden oikeasti olevan kotimaisia. Avainlippu on aika hyvä apu tässä.

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille, teitä on ollut yhteensä 1161 tähän mennessä noin 17 eri maasta. Olette tulleet tänne pääasiassa a) Facebookin Kansallispukuryhmästä, jonne postasin linkin uudesta kansallispuvustani, tai sitten b) olette tulleet katsomaan värityskirjaa. Lopuksi klikatuin kuvani, se on klikattu erikseen auki peräti 8 kertaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s