2016 kalenterit

Uutta vuotta on eletty jo kohta kolme päivää ja on aika esitellä tämän vuoden kalenterit. Minulla on käytössäni yksi seinäkalenteri keittiössä ja sitten laukussa kulkeva kirjan mallinen kalenteri.

Keittön kalenteri viime vuonna esitteli vanhoja keittiömainoksia ja se oli nimeltään Kitchen kitch. En muista enää mistä kaupasta se tarttui mukaani. Tässä yksi kuukausi näytteeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käytän nämä vanhat kalenterit askarteluissa. Teen sivuista kirjekuoria tai sitten leikkaan kuvia muihin juttuihin. Tämän vuoden kalenteriksi ostin Sojan Puodista kansallispukukalenterin. Kalenterin kuvat on ottanut Susanna Mattheiszen. Susanna puuhaa myös kaikenlaista käsitöihin ja kansallispukuihin liittyvää, ja tätä kaikkea voi ihmetellä hänen kotisivuillaan. Kalenterin painopaikasta minulla ei ole tietoa, mutta oletan että Suomessa se on teetetty. Kalenteri maksoi 16 euroa ja ostin samanlaisen myös äidille joululahjaksi. Tässä nyt sitten kalenteri paikallaan keittiön seinällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjakalenterin ostin kansineen muutama vuosi sitten. En enää muista mitä koko paketti silloin maksoi, mutta siihen kuului siis sen vuoden kalenteri, kannet, puhelinmuistio ja pieni Euroopan kartasto. Kalenteri on Ajaston Wega-sarjaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kalenteri on koko A5 ja erinäisiin muovitaskuihin ynnä muihin mahtuu kivasti juttuja mukaan. Viime aikoina on harvemmin tullut varsinaisia merkintöjä tehtyä kun ei ole niin paljoa deadlinejakaan.

Ajasto on osa Schneider-konsernia, joka omistaa muitakin kalenteri- ja paperivalmistajia. Mistään ei kyllä selviä, että onko nämä kalenterit yms. painettu Suomessa vai missä. Kansia tuskin on tehty Suomessa.

Uusi kalenteriosuus tälle vuodelle on peräisin Suomalaisesta kirjakaupasta ja se maksoi 17,95.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pidän kalenterin välissä aina tuollaista isoa klemmaria merkkaamassa kuluvaa viikkoa.

Mutta mitä sitten tapahtuu vanhalle kalenterille?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se pääsee edellisten vuosien kanssa varastoon. En edes tiedä miksi säilytän näitä vanhoja tapauksia…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s