Kissa

Kissa on asustanut meillä nyt kohta kuukauden ja sopeutumista on tapahtunut, vaikka kissa on edelleen tosi arka. Kissan turvapaikka on saunassa, josta se tulee pois vasta illalla, kun sillä on nälkä. Yöllä se tekee seikkailuja asunnossa ja maukuu, mutta sauna on sille tärkeä paikka. Pari kertaa kissa on ajettu sieltä pois ja tämä on aiheuttanut mm. piiloutumista kirjahyllyyn ja sängyn alle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kissa on siis hankittu Hesyltä ja luovutusmaksu oli 50 euroa. Kissa on sirutettu, tatuoitu, leikattu ja rokotettu. Tämä kissa on naaras ja ennen sterilointiaan se oli saanut yhdet pennut mutta ne kaikki kuolivat. Kissan iästä ei ole tietoa.

Tämä kissa ei osaa leikkiä tai ainakaan vielä se ei ole meidän kanssa intoutunut leikkimään. Kissa ei osaa myöskään avata ovia tassulla. Kissa kiinnostuu pienistä äänistä, kuten varpaitten heiluttamisesta ja lauteen rapsuttamisesta kynnellä tai sormella. Kissa tykkää myös kinkusta ja nakeista, jopa niin paljon että nuolee saunan lauteita ja ikkunalautaa kauan herkun syömisen jälkeen. Sormianikin se on herkkujen tarjoilun jälkeen nuollut – ja purrut. Ja yllättynyt sormien eläväisyydestä ja minun parkaisusta. Tämä kissa ei vaikuta olevan mitenkään nirso. Ruoan se syö melkein kaikki ja vettäkin menee. Kissa taitaa vieläkin pelätä, että jokainen ateria, jonka se löytää, on viimeinen eikä uutta tule, ja siksi on parasta syödä kaikki heti.

Kissa tykkää nyt silittämisestä, ainakin saunassa. Aluksi kissa ei reagoinut silityksiin oikein mitenkään mutta tutusmisen ja silityshanskan käytön jälkeen silityksestä on tullutkin tosi kiva juttu. Kissa on vain tosi sähköinen, kun se kaiket päivät oleilee kuivassa saunassa, ja olemmekin antaneet toisillemme tosi ärhäköitä sähköiskuja. Karvaa kissasta lähtee isoina tuppoina. Se tuntuu olevan jotain paksumpaa talvikarvaa. Karvojen ja kissanhiekkamurusten perusteella voi aamulla seurailla kissan yöllisiä reittejä.

Kissalla ei ole varsinaista nimeä, minä sanon sitä pääasiassa killiksi. Muutamia nimiehdotuksia olen esittänyt mutta kissa on vaan Kissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

One thought on “Kissa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s