Tallinnan tuliaisia osa 1: Käsityöt

Minulla oli tässä pari päivää lomaa ja käväisin päiväretkellä Tallinnassa. Sieltä ostettuja asioita saattekin nyt sitten ihmetellä seuraavien postausten ajan. Ensiksi käsityöjuttuja.

Villalankaa hinguin koko päivän, mutta koska toverina oli ei-käsityöihminen ja ohjelmassa pääasiassa geokätköjä ja Kumu, niin tämä jäi sitten ihan päivän viimeisille hetkille. Suurin osa kaupoista oli jo mennyt kiinni kun Kumusta tultiin takaisin vanhaan kaupunkiin joten piti sitten asioida vähän kalliimmassa kaupassa. Sieltä löytyi kuitenkin tämä kaunis vyyhti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Langan on valmistanut Evilla nimellä Woold and Yarn, virolainen yritys joka tekee vain 100 % villaa olevia lankoja. Tehdas sijaitsee Jõgevassa, keskeltä Viroa vähän itään. Jõgeva on Wikipedian mukaan muuten Keuruun ja Kaarinan ystävyyskaupunki. Minun ostamassani vyyhdessä ei tosin ole muuta tietoa kuin tuo pieni lappu joka kuvassakin näkyy. Tästä tulee ehkä huivi. Vyyhti maksoi 12,38 euroa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten mennään tämän toisen kuvan asiat vaikka pohjasta alkaen ylöspäin, koska ostin tuon vihkosen ensimmäiseksi. Vihkon/kirjan nimi on Siberia lilled eli Siperialaisia kukkia. Siinä on kirjoneulekuvioita, jotka on kerätty siperialaisesta Haida-nimisestä kylästä, johon aikoinaan muutti setomaalaisia ilmaisen maan perässä. Tässä vihkosessa on yhden naisen neulearkistosta muutamia ohjeita, pääasiassa siis näitä kukka-aiheisia. Tästä linkistä voitte lukea lisää, se löytyy tuolta uutisarkistosta kun selaa alaspäin. Vihkonen maksoi 8,20 euroa ja ostin sen Eesti Käsitöön kaupasta. Siellä oli kyllä paljon upeita juttuja myynnissä. Mutta tämä vihkonen on ilmestynyt 2014, sen on kustantanut Kagu Kudujad ja painanut Joon.

Edellisellä kerralla kun kävin Tallinnassa ihastuin noihin puisiin nappeihin mutta silloin en malttanut niitä ostaa. Nyt ostin kymmenen kappaletta tuollaisia pieniä. En tiedä vielä mihin nämä tulee, mutta ostin useamman että on sitten ainakin tarpeeksi. Napit olivat 50 senttiä kappale. Yhden napin halkaisija on noin 2 cm. Napit on valmistanut Wooden buttons.

Sitten ostin vielä tuommoisen pienen perhoskortin, jonka toisella puolella on kalenteri. Tämän on valmistanut Tallinna paber. He keskittyvät käsin tehdyn paperin valmistamiseen ja erikoisuutena heillä on siemenpaperi, jonka voi siis istuttaa ja sitten siitä kasvaa kukkia. Tämä kortti ei kuitenkaan ole sitä siemenpaperia. Kortti maksoi kaksi euroa.

Advertisements

One thought on “Tallinnan tuliaisia osa 1: Käsityöt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s