Majurit ja pyyheliinakangas

Äitin kanssa käytiin tosiaan viime viikolla parilla kirppiksellä ja tässä löydöt Fidasta. Äiti penkoi lakana/pöytäliina/kangasosastoa ja vastaan tuli pyyheliinakangas aivinaa eli sitä hienompaa pitkäkuituisempaa pellavaa. Se toinen on rohdinta ja se on karkeampaa ja lyhytkuituista. Tämä pala maksoi 8 euroa. Se on kolme metriä pitkä ja 45 cm leveä pala. Äiti sanoi Fidassa että siitä tulee neljä pyyheliina ja kun mittailin ja laskeskelin pyyheliinoja täällä kotona niin niinhän siitä neljä hyvän kokoista liinaa tulee ja vähän jää kangasta ylikin – tai sitten siitä saa viisi vähän pienempää pyyhettä. Kukahan ne pyyhkeet sitten ompelee ja missä välissä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten näkyy niin reunoissa on vihreät raidat ja kuvio on ruudullista. Kangas on minusta itse kudottua. Tässä kangas on nyt pestynä ja mankeloituna, mikään ei ole niin ihanaa kuin sileäksi mankeloitu pellava!

Äitin tutkiessa kankaita minun katseeni osui laatikolliseen henkareita. Ja mitkäs sieltä pilkistivätkään! Musta ja punainen Sarviksen Majuri II.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä Majurit olivat 4,50 kappale. Koukun ympärillä oleva muovi on lohkeillut pois mutta muuten henkarit ovat moitteettomassa kunnossa. Sarvis oli Suomen ensimmäinen muovituotteita valmistanut yritys. Nykyisin Sarviksen omistaa Orthex. Majurien hinta liikkuu ainakin huuto.netissä yms. siinä 5 – 7 euron kieppeillä mutta kyllä näistä korkeampaakin hintaa pyydetään (esim. 15 euroa kappale). Majurit on suunnitellut Olavi Arjas, joka oli myös Sarviksen toimitusjohtaja. Nämä ostaessani ajattelin jo vähän etukäteen mieheni kansallispukua. Siihen tuleva takki on pitkä ja raskas ja vaatii siksi hyvän henkarin. Majuri on leveä ja tukeva ja siten hyvä siihen tarkoitukseen.

Ja kaiken maksoi äiti.

Advertisements

One thought on “Majurit ja pyyheliinakangas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s