Huiviostoksilla

Fb:n Kansallispukuryhmässä myytiin huiveja, ja päädyin sitten ostamaan kolme. Kaksi on silkkisiä ja yksi olikin sitten polyesteria. Yhteensä maksoin näistä 50 euroa. Ns. kihlasilkkiä, eli silkkihuivia, jonka mallinen mahdollisesti olisi ollut tarjolla pukujen esikuvien aikaan, on sallittua käyttää kansallispukujen kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Musta ruudullinen on siis polyesteria ja se on tehty Italiassa. Valkoinen ja ruskea ovat silkkiä. Silitin ne juuri, ei käynyt kuinkaan, ja käärin silkkipaperiin rullalle. Silkki syö itseään, jos se säilytetään taiteltuna. Kaikki huivit ovat noin 75 x 75 cm.

Valkoinen on hyvässä kunnossa, siinä on vain vähän kulumaa reunoissa, ei mitään vakavaa. Ruskeassa on ommeltu keskitaitoksen kulumat, joten ne ovat varmaan olleet siinä jo aika kauan. Siinä on jotain muitakin pieniä kulumia. Siitä pidän ehdottomasti eniten. Ruskeassa huivissa on kulmassa leima:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huivin on siis valmistanut Casparsson & Schmidt, tukholmalainen silkkikutomo. Tämän teoksen mukaan yhtiö on perustettu 1804, ja ainakin vielä 1929 se oli olemassa. Joskus 1900-luvun alussa Almgrens osti kutomon. Samantyyppinen huivi löytyy myös ruotsalaisesta museosta.

Olen myös käynyt Hulluilla päivillä ja vaikka ja mitä mutta teen vaan paljon paljon töitä niin ei paljon jaksa sitten muuta. Mutta huivit on ihania ja pääsivät hyvään kotiin.

Advertisements

One thought on “Huiviostoksilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s