Garmin Vivofit 2

Hullujen päivien kuvastosta bongasin tämän aktiivisuusrannekkeen ja vähän tutkin etukäteen, että minkälainen vekotin se oikein. Tämä Garminin hitusen päivitetty versio ekasta Vivofitista vaikutti ihan fiksulta. Lisäksi se oli Hulluilla päivillä puoleen hintaan. Suositushinta on siinä satasen, mutta tarjoushinta oli 49 euroa. Ainoa tarjolla ollut väri oli valkoinen. Laite on valmistettu Taiwanissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rannekkeen materiaali on semmoista pehmeää muovia, mihin jää kaikki pöly kiinni ja se on ärsyttävää. Rannekkeita saa ostaa uusiakin, mutta ne maksaa sitten melkein saman verran kuin tämä alennuksessa ollut ranneke. Itse mittari toimii paristoilla eikä sitä siis tarvitse ladata. Sen luvataan myös olevan vedenkestävä niin, että voisi mennä uimaankin sen kanssa. En kyllä itse tohtinut ottaa tätä suihkuunkaan. Saunaan sitä ei saa viedä, siellä on liian kuuma.

Rannekkeessa on yksi nappi, jota voi painaa lyhyesti tai pitkään ja nämä painallukset kierrättävät kahta eri valikkoa. Lyhet: kello, päivämäärä, otetut askeleet, tavoitteesta puuttuvat askeleet, kävelty matka, kulutetut kalorit. Pitkät: sekuntikello (tallentaa myös erillisenä suorituksena kun on se sykemittari), synkronisointi, uni, laitteen yhdistäminen sykemittariin. Valo tulee myös näyttöön kun painaa nappia ekan kerran pitkään.

Pääasiassahan tämä on askelmittari. Ohjelma asettaa askeltavoitteita sen mukaan, miten aktiivinen noin yleensä on (tämä valitaan ensin, eli onko istumatyö vai liikunnallinen työ jne.) ja miten helposti saa ohjelman asettamat tavoitteet suoritettua. Askelten ja perustietojen avulla ranneke arvioi myös kulutettujen kalorien määrää. Rannekkeeseen saisi yhdistettyä myös Garminin sykevyön, jolloin kulutuslaskuri todennäköisesti toimi tarkemmin. En ole sitä vielä päässyt kokeilemaan, koska mieheni ja sykevyönsä ovat nyt matkoilla. Mutta varmaan saan sitä lainata.

Sitten sitä aktiivisuutta. Kun on rannekkeen mielestä ollut tunnin paikoillaan, kuuluu “plip” ja näyttöön tulee punainen palkki. Sitten pitää reippaasti askeltaa tms. hetken aikaa, ehkä minuutti tai pari, ja ranneke sanoo uudestaan “plip” ja voi taas istua. Jos siis haluaa istua. Kovin herkkä liikkeiden ottamisessa tämä ei ole, pelkkä vessan löntystely ei riitä palkin poistamiseen. Kerran olen saanut sen pois silittämällä kissaa.

Koska tämä mittaa aktiivisuutta lähinnä niitten askeleitten perusteella, ei esim. pyöräilystä tule askeleita, ellei ranneketta laita nilkkaan. Pilateksessa en laitteen mielestä tehnyt mitään, mutta en ollut siitä yllättynyt.

Vekotin mittaa myös unta, ja tämä vaivaa minua eniten. En ymmärrä millä perusteella se tekee tilastoja unestani. Laite asetetaan unitilaan yöksi ja nokosten ajaksi ja yöunen liikkeitä ja tasoja se sitten jotenkin mittaa. Liikkumisen nyt ymmärrän mutta ne unitasot? Ehkä se vain arpoo ne.

Laite synkronoidaan tietokoneen tai älypuhelimen kanssa ja Garmin Connectissa saa sitten tietojaan katsottua. Tässä nyt esimerkkinä viime yön unet.

unikuva

Myönnän olleeni hereillä noiden keskimmäisten pinkkien palkkien aikaan, koska kävin vessassa. Aamulla oli myös vaikeuksia nousta ylös, joten jatkoin torkkumista vielä herätyskellon jälkeen. En tiedä mistä tuo eka palkki on peräisin.

Tähän mennessä olen ollut tyytyväinen myös Garmin Connectiin. Suomenkielinen sivu on hyvä, en ole havainnut mitään häiritseviä kielijuttuja. Välillä synkronointi ei heti onnistu, mutta toisella yrittämällä yleensä.

Mutta aktivoiko tämä nyt sitten? No ainakin näin aluksi olen aktivoitunut. Töitä tehdessä muistan nousta jumppaamaan, koska ranneke piipittää ja näyttää punaista. Illalla kävelen olohuoneessa ympyrää, koska tavoitteesta puuttuu vain tuhatkunta askelta, ja ne saa ihan hyvin käveltyä olkkarissa vartissa. Olen myös ihan tyytyväinen mittarin herkkyyteen, koska ei voi esim. vain ravistaa kättä saadakseen askeleita lisää. Pitää ainakin silittää kissaa. Olen myös huomannut, kuinka paljon arkiliikuntaa elämästäni on kadonnut, kun ei ole enää luentoja, joissa pitäisi käydä, eikä työmatkoja. Askeltavoitteet ovat sen verran pieniä, että pienikin kävelyreissu, esim. lähikauppaan, kuroo tavoitteen lähes tulkoon umpeen. On kuitenkin positiivista, että ne ovat saavutettavissa. Muuten jäisi varmaan olohuonekävelyt iltaisin tekemättä. Ja ei, ulos ei voi mennä. Muuten jää ohjelmat näkemättä ja kissa olisi ihan yksin juuri silloin, kun se haluaa seuraa.

Advertisements

One thought on “Garmin Vivofit 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s