Pihakirppislöytöjä

Herttoniemen pihakirppispäivästä tein monta hyvää löytöä. Noin puolet itselle ja puolet miehelleni. Tässä nämä itselleni tehdyt löydöt nyt esittäytyvät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEka itselleni ostamani asia oli kirja; Kurt Vonnegutin Teurastamo 5. Se maksoi 50 senttiä. Tämä painos on Tammen kustantama ja kuuluu Kurki-sarjaan. Tämä on kolmas painos ja se on ilmestynyt vuonna 1978 ja painettu Helsingissä. Kirjan on suomentanut Juhani Jaskari.

Olen lukenut tämän kerran aikaisemmin, lainasin sen kirjastosta pari vuotta sitten kesällä. Tykkäsin siitä tosi paljon. Tämä kirja ansaitsee vielä monta lukukertaa avautuakseen kunnolla.

Kirjan takakannessa on hintalappu Centrumista ja hinta on 23.00, varmaankin markkaa. Kaiken kaikkiaan tämä pehmeäkantinen pikku kirja on tosi hyvässä kunnossa.

 

Toinen ostos itselleni oli pussillinen lankaa, maksoin niistä neljä euroa. Pussissa oli yhteensä noin 700 grammaa lankaa, pääasiassa valkoista mutta myös yksi ruskea kerä. Kaikki valkoinen ei minusta ole samaa lankaa, mutta suurin osa on Sandness Garnin Triplexiä, jota ei ilmeisesti valmisteta enää. Lanka on 100 % villaa. Sandness Garn on norjalainen yritys, ja se on yksi Norjan vanhimmista villalankatehtaista, perustettu 1888. Omistajat ovat välillä vaihtuneet, mutta nyt joku paikallinen omistaa 90 % osakkeista. Yhtiön About us -sivu on hyvin informatiivinen.

 

Viimeiseksi ostokseksi itselle jäi sitten tämä valkoinen alushame. Myyjän mukaan se on OLYMPUS DIGITAL CAMERA1900-luvun alusta. Ainakin siinä on jotain ikitahroja, jotka eivät lähteneet pesussa. Hame maksoi 2 euroa.

Hameella ei ollut vyötärökaitaletta ja aika kapealle neidolle se onkin tarkoitettu. Ompelin vyötärölle kujan, johon pujottelin kuminauhan. Halkion ansiosta hame sopii nyt vähän paksummallekin vyötärölle. Suunnittelen tästä alushametta kansallispuvulle.

Varsinaisesti pitsejä niissä kansallispukujen alushameissa ei saisi olla mutta alushameiden kanssa ei ole niin tarkkaa, koska kukaan ei niitä näe. Tärkeintä on, että hameen saa leveälle, jotta lanteet näyttää synnytyksenkestäviltä.

Helman pitsi on kyllä kaunista, minusta se on kyllä jotain tehdaspitsiä. Luulisin ainakin tehdaspitsiksi, en ole niin suuri asiantuntija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

One thought on “Pihakirppislöytöjä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s