Marimekko-mekko

Muutama vuosi sitten vietin kuukauden kielikurssilla Ammanissa. Tuota kuukautta varten jouduin ostamaan varsin paljon kesävaatteita, sillä suurin osa kesävaatteistani ei ollut tarpeeksi peittäviä. Vaikea oli löytää esim. mukava mekko, joka olisi tullut polvien alapuolelle. Äitille ei ikinä saisi tämmöisistä pulmista avautua, koska hän päätti, että semmoinen on sitten hankittava. No jostain syystä käytiin Marimekon kaupassa ja siellä oli kiva mekko, jonka äiti osti. En muista hintaa, mutta ei se halpa ollut. Mekon nimi on Pihka ja sen on suunnitellut Mika Piirainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mekko on pellavaa ja siihen kuuluu lisäksi vyö samasta kankaasta. Koska olen auttamattoman väärän kokoinen kaikkiin valmisvaatteisin, piti tästäkin ensin laittaa olkaimet oikeaan pituuteen, tämä yleensä auttaa saamaan liiallisen pituuden mekoissa ojennukseen.

Ammanin reissussa pidin tätä muutamaan otteeseen ja sen jälkeenkin joissakin juhlissa. Viime tai toissa kesänä olin jonnekin lähdössä ja vaatekriisissä hermostuin ja käänsin helmasta kymmenisen senttiä. Mekosta tuli huomattavasti parempi ja olenkin sen jälkeen käyttänyt sitä paljon mieluummin. Nyt kun oli helteitä pari päivää niin mekko pääsi taas käyttöön. Se on hyvä, kun pitää esim. käydä toimistolla tai muussa asiallisuutta vaativassa paikassa kesällä. Puen silloin ohuen neuletakin tai hihattimen mekon päälle (myös semmoiset ostin Ammania varten).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s