Vaatteita Suomen kesään

Suomen alkukesän säät ovat kaikille tutut, siispä tässä muutamia tänä kesänä hyväksi havaittuja hankintoja. Ensiksi ostos, joka hävettää minua suuresti, koska yleensä en harrasta tämmöistä hommaa laisinkaan. Nimittäin, lähdin liian vähissä vaatteissa kaupungille kun ajattelin, että tarkenee ilman takkia. No ei tarennu. Piti mennä alennusmyynnistä ostamaan lämmintä päälle. Mangosta löytyi kiva villatakki, tässä kuvattuna todella huonossa valossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka eihän tämä ole oikeaa villaa nähnytkään, mikä villatakki se semmoinen on? Koostumus materiaaleissa on 52 % puuvillaa, 28 % polyamidia ja 20 % viskoosia. Reunus on vähän enemmän polyamidia ja vähemmän sitten kahta muuta. Takki on mukavan pehmeä ja notkea näiden materiaalien ansiosta. Eikä se kyllä varmaan kutitakaan mutta eipä sitä sitten oikein voi pestäkään. Takki on valmistettu Kiinassa. Takki oli kesäalennuksessa ja maksoi noin 17 euroa. En muista enää tarkkaan.

Toinen ostokseni on odotellut sopivaa keliä, semmoinen sattui tänään. Ostin siis reilu kuukausi sitten Varustelekasta hollantilaisen palvelushameen, kun siitä oli kerrankin sopivia kokoja tarjolla. Varustelekan sivuilta löytyy enemmän kuvia, koska tämä minun ottamani ei ole kauhean edustava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä hameshortsitsydeemi on kylläkin valmistettu Tsekissä. Valmistaja on Koutný spol. s.r.o. Tämä kangas on polyesterin ja villan sekoitetta ja lisäksi lahkeissa on polyesterivuori. Olivat mukavat jalassa koko päivän ja kävin nämä jalassa lenkilläkin. Hamerinkulan saa kokonaan irti. Viileähkönä sateisena päivänä nämä eivät olleet lainkaan kuumat. Hametsydeemi maksoi 6,99.

Veikkaan kovasti, että tsekkiläinen hollantilainen palvelushame kestää kauemmin kuin kiinalainen sekoitekangastakki.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s