Samarakas-peli

Ensimmäisen kerran kun törmäsin Väestöliiton Samarakas-peliin jossain netissä, halusin sen heti. Minusta se oli niin mainio. Hinta vaan oli vähän suolainen, jotain päälle 20 euroa. Tällä hetkellä peli on Väestöliiton kaupasta loppu, mutta hinta on varmaan tuon 27 euroa, sama kuin englanninkielisellä versiolla. Mieleni taka-alalla tämä korttipaketti kummitteli kunnes fb-kirppisryhmässä joku tarjosi omansa kahvipakettia vastaan. Viuh vaan laitoin viestin ja kahvikyselyyn osallistumisesta palkaksi saatu kahvipaketti kainalossa lähdin hakemaan Samarakasta.

P7050041.JPG

Pelin idea, no ei siis tämä varsinaisesti ole peli. Tässä on korteilla kysymyksiä, joihin pitää vastata kumppanin näkökulmasta, ei omasta. Sitten kumppani kertoo, että osuiko vastaus oikein vai menikö ihan metsään. Tarkoitus on vain saada keskustelua aikaan. Kaikki voittaa tässä pelissä!

Kysymyksiä on parisuhteen kehrän eri aihealueilta. Tässä randomilla yhdestä pakasta vedetyt kortit, ehkä tuli kaiken värisiä kortteja mukaan, ainakin melkein.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ohjeissa on ehdotettu paria eri pelitapaa, mutta jos haluaa ne voi jättää huomiotta. Jos on tyhmiä tai omaan elämäntilanteeseen sopimattomia kysymyksiä, ne voi heittää pois.

Kortit eivät ole mitenkään sukupuolisidonnaisia, kaikissa korteissa puhutaan kumppanista tai rakkaasta, ei miehestä, vaimosta, tyttö- tai poikaystävästä. Korteista ei minusta voi myöskään suoraan olettaa, että ne ovat vain kahden hengen suhteille, miksei polyamoridsakin nämä toimisi. Kumppanisi ja rakkaasi ovat siitä hauskoja taivutusmuotoja, ettei voi tietää onko kyseessä yksi vai monta.

Korteissa on mukana myös lapsien kasvatukseen yms. liittyviä kysymyksiä, jotka voi toki skipata jos lapsia ei ole, tai niistä voi puhua jossitteluna, jos lapsia ei olekaan. Tämä lapsiaihe on ehkä ainoa, joka minua kaikessa Väestöliiton parisuhdeinfossa yms. ärsyttää. Sen perusoletuksena on, että kaikki haluaa ja hankkii lapsia.

Kortit ovat ihan hyvälaatuisia ja ne on pakattu neljään muoviseen hyvään rasiaan, jotka on pakattu pahvilaatikkoon. Kortteja on yhteensä 220. Pelin on julkaissut VL-Markkinointi Oy, visuaalisesta ilmeestä vastaa Mainostoimisto Huvila, ja sen on valmistanut Nelostuote Oy Porista eli Tactic.

Peli toki edellyttää, että on semmoinen kumppani, joka suostuu näitä kortteja pyörittelemään.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s