Joulukalenteri 4: Joulusukkakalenteri

Tämä joulukalenteri on ollut minulla säännöllisessä käytössä kohta 20 vuotta. Olen tehnyt tämän kalenterin itse Koululainen-lehdessä olleen ohjeen mukaan. Kuvassa sukat on ripustettu vaatekaapin oviin, mutta se ei siis ole mikään varsinainen paikka. Tässä talossa kalenterille on ollut hankala löytää hyvää paikkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sukat ovat vihreää ja punaista askarteluhuopaa, niissä on kultanauhasta tehdyt lenkit ja ne roikkuvat villalangasta punotulla narulla. Jokaiseen sukkaan on kultatussilla kirjoitettu numero. Äiti osti tarvikkeet Nixistä (kyseistä myymälää ei enää taida olla).

Tällainen itse askarreltu joulukalenteri oli minulle tarpeen, koska ihottumani villiintyy suklaasta. Lapsena se oli varsinkin todella herkkä, en voinut esim. juoda kaakaota, koska ranteisiin tuli heti näppylöitä. Myöhemmin suklaareaktio on vähän rauhoittunut, mutta suklaakalenteria en oikein voi vieläkään käyttää, koska ihottuma ottaisi minusta muuten jouluun mennessä vallan. Siispä on kätevä askarrella oma joulukalenteri, johon voi laittaa esim. salmiakkitikkareita, lakupötköjä ja muuta vastaavaa ei-suklaista.

Joulusukat liittyvät meidän perheen joulun viettoon muutenkin olennaisesti. Meillä lapsilla nimittäin oli oikeat Amerikasta tuodut joulusukat – ja tämä oli siis ennen kuin niitä sai joka kaupasta niin kuin nykyään.

Kamalinta joulusukissa vain oli se, että sisarukseni olivat saaneet ne lahjaksi ennen kuin olin edes pilke silmäkulmassa, minulla ei siis alunperin ollut omaa sukkaa. Sen sijaan jouduin tyytymään mm. äidin villasukkaan. Tämä oli ihan hirveä itkun paikka joka ikinen joulu. Onneksi äidin työkaveri teki reissun jenkkilään ja äiti kiltisti pyysi häntä tuomaan joulusukan minulle. Sukka tuli ja vaikka se on erilainen kuin sisarusten sukat niin kuitenkin parempi kuin joku vanha villasukka.

Kotona sukat roikkuvat leivinuunissa ja tonttu tuo sinne jouluaattona karkkia, piparia, mandariinia, mitä milloinkin. Raaputusarpa sukassa on kuitenkin ollut ihan aina. Tästä syystä ei tämän kalenterin 24 sukkaa yleensä olekaan täytetty.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s