Joulukalenteri 5: Huopasydämet

Lapsuuden kodissa meillä on kaikilla lapsilla on siis ne joulusukat ja minun sukkani saa siellä vielä pysyäkin. Äiti antoi pari vuotta sitten lahjaksi tarvikepaketit tällaisiin yksinkertaisiin huopasydämiin ajatuksilla, että minä voin sitten täällä Helsingissä täyttää ne samoin kuin joulusukat kotona.

PB050315.JPG

Tarvikepaketissa oli kaikki osat leikattu valmiiksi. Ne piti vain ommella toisiinsa kiinni ja kirjoa kuviot. En ole vielä varsinaisesti käyttänyt näitä mihinkään, ovatkohan olleet edes esilläkään missään. Ehkä tänä jouluna tonttu käy kuin käykin laittamassa huopasydämiin jotakin.

Nämä huopasydämet ammentavat monille tutuista paperisydämistä. Strömsössä, tai ilmeisesti Norjassa, nämäkin hommat osataan. Strömsön mukaan paperisydämet ovat lähtöisin Tanskasta ja Wikipediassakin kerrotaan H.C. Andersenin koristeista, mutta on kuitenkin hämärän peitossa, että kuka ne on keksinyt. Mutta miksiköhän sydän on joulukoriste? Rakkauden symbolina se nyt käy melkein juhlaan kuin juhlaan, joten miksei sitten jouluun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s