Ompelunukke

P1030354.jpgJoskus sitä tuntee itsensä niin yksinäiseksi. Onneksi minulla on näitä kavereita. Sain ainakin jonkinmoiseen pysyväislainaan ompelu/sovitusnuken. Tuli kansallispuvun takin hihoja laittaessa hankalaksi jatkuvasti kinua miestä laittamaan takki päälle ja pois ja päälle ja pois. Muistin sitten sukulaisella olevan sovitusnuken ja sainkin sen lainaan, tai omaksi, mutta minusta se on lainassa.

Tässä nukke nyt tosiaan esittelee kansallispuvun takkia. Nukke on nyt säädetty mahdollisimman hyvin vastaamaan mieheni mittoja, mikä on kyllä vähän hankalaa tämmöiselle naisvartaloiselle nukelle. Pääasia että takki voi jonkun hartioilla levähtää. Näin isolle takille on muutenkin parempi että se saa olla suorana kuin että se olisi nyyttinä pussissa. Henkarillakin se toki riippui odottamassa työpäivät ja yöt siinä vaiheessa kun olkasaumat sain ommeltua. Takki näyttääkin joltain kun se on jonkin oikean muodon päällä. Ei se olekaan vaan kauhean raskas möykky kangasta, sehän onkin ihan takin näköinen.

Erityistä huomiota voitte kiinnittää napinläpiin, joita olen tänäänkin sormenpäät verillä ommellut; nyt ne ovat valmiit. Vielä kymmenen nappia (vaikka takkia ei ole tarkoitus napittaa kiinni), helman siistiminen ja kaulus.

Nukkea on vähän hankala minusta säätää. Säätöpyörät ja mekanismi on kaikki muovia ja ajan kuluessa se mennee rikki, jos kovin paljon pitää muutoksia tehdä. Löysin ainakin yhdet ohjeet säätöjen tekemiseen, kuvassakin näyttää esiintyvän samanlainen nukke. Noissa ei kuitenkaan kerrota miten tuota vartalon pituutta säädetään. Paketissa ei ollut enää ohjeita sisällä.

Nyt minulla on siis styroksipäälle kaveriksi ylimääräinen vartalo. Se on niin iso tietenkin että sen on pakko jossain esillä sitten seisoskella koko ajan (kauhea tyrkky). Onneksi on näitä kansallispukuprojekteja jonossa niin voi sitten sovitella niitä. Ja nyt voin kuvata nuken päällä myös tänne omia vaatteita, ei tartte henkareilla roikotella. Housuja tälle torsolle ei kyllä saa ylle, kun sen ainoa jalka on tuossa keskellä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s